Radiohead verrast met vroege release

Verrassing: Het nieuwe album van Radiohead ‘King of Limbs’ zou morgen pas uitkomen, maar de fans die de digitale versie al hadden gereserveerd konden het vandaag downloaden.

Naast de digitale versie komt er ook een ‘Newspaper’ versie van het album uit. Degenen die deze krantversie van het album willen hebben moeten geduldig zijn, want deze wordt pas op 9 mei verstuurd. Het hele pakket bestaat uit twee 10″ vinyl’s, een cd, 625 kleine kunstwerkjes en natuurlijk de inmiddels standaard digitale versie. Voor 1 gelukkige besteller is er een gesigneerde 12″ vinyl met twee tracks.

De nieuwe video van Radiohead ‘Lotus Flower’ kwam deze week uit en de video is ook zeer verrassend. Muzikanten dansen niet wordt er vaak gezegd en ik heb ook veel slecht dansende muzikanten gezien. Thom York doet het echter aardig in de video geregisseerd door Garth Jennings. In de ingetogen zwart/wit video danst Thom York een choreografie van de gerenommeerde choreograaf Wayne McGregor. Regisseur Garth Jennings maakt hiermee iets heel anders dan zijn film ‘The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy’, maar ook York verrast. In de video van ‘No Suprises’ komt Thom over als een getergde zanger, in ‘Karma Police’ ietwat verveeld, in ‘Just’ eerder gefrustreerd, maar dit is de eerste keer dat hij me moet denken aan zo´n oude rocker die zich sexy voelt en lekker vrij danst op zaterdagavond in een rokerige dancing. Gelukkig kan hij ook nog steeds niet playbacken, yep, Thom York is Rock ‘N Roll.

Tijdens het schrijven staat ‘King of Limbs’ op repeat, maar dat is nog niet genoeg voor een recensie. Een nieuwe Radiohead heeft wel wat meer luisterbeurten nodig. ‘Little by Little’ is tot nu toe mijn favoriet met een meeslepend akkoordenschema, dat mij in de verte doet denken aan ‘Atwa‘ van System of a Down,en een opdringerig ritme. Kort samengevat is het niet een hele toegankelijke plaat, maar wel hypnotiserend, dromerig en met zwoele basloopjes.

Tracklist The King of Limbs
1.    Bloom
2.    Morning Mr Magpie
3.    Little by Little
4.    Feral
5.    Lotus Flower
6.    Codex
7.    Give Up the Ghost
8.    Separator

Radiohead – Lotus Flower

Radiohead – No Suprises

Radiohead – Karma Police

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Radiohead verrast met vroege release

  1. Pingback: Boiler Room: de Radiohead Takeover. En luister TKOL-remixes! | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>