Nieuwe namen Nederlandse festivals

De Nederlandse festivals Pinkpop, Lowlands en Walk the Line hebben weer nieuwe namen prijs gegeven. De programmering van Pinkpop is op twee namen na compleet na het bevestigen van Cage The Elephant, VersaEmerge en Eliza Doolittle. De 42ste editie van het festival in Landgraaf vindt plaats op 11, 12 en 13 juni met onder andere Manic Street Preachers, Foo Fighters en Band of Horses.

Lowlands is natuurlijk al uitverkocht, maar doen toch hun best op een goede line-up met: Anna Calvi, Arctic Monkeys, Budzillus, Bullet for my Valentine, Fleet Foxes, Interpol, Jeugd van Tegenwoordig, Junip, Matthew Dear, Mayer Hawthorne & The County, Miles Kane, Omar Souleyman, Paul Kalkbrenner, Residentie Orkest, Rise Against, Skunk Anansie, Trentemoller, Warpaint, The Wombats.

Het tweedaagse Haagse festival Walk the Line heeft gisteren de namen Young the Giant, Broken Records, FOUND, The Deer Tracks, Cloud Control, Arsenal, Marques Toliver, Wallis Bird, Intergalactic Lovers en Little Comets bevestigd. Op de tweede editie van Walk the Line staan ook al een aantal persoonlijke favorieten zoals Cold War Kids, Akron/Family en Crystal Fighters.
Nog een speciale vermelding voor de Vlaamse band Little Trouble Kids die ik een tijdje geleden zag in de Brakke Grond. Het duo maakte indruk met de zangeres die ook de drumsectie op zich nam met tapschoenen aan op een kleine houten verhoging. Haar geliefde creëert daarbij virtuoze noise op gitaar en hun stemmen klinken geweldig samen. Check het hier en hier zelf.
Het festival vindt plaats op 13 en 14 mei op verschillende locaties in Den Haag zoals het Paard van Troje, Paardcafé, de Supermarkt, de Zwarte Ruiter en Het Nutshuis.

Voor Pinkpop en Walk the Line zijn nog kaarten te koop. Pinkpop kost 75 euro per dag of 150 voor drie dagen en Walk the Line 25 euro per dag en 40 voor twee dagen.

Programma Walk the Line:

Vrijdag 13 mei:
Young the Giant, The Pigeon Detectives, Dutch Uncles, The Deer Tracks, Broken Records, Colourmusic, The Boxer Rebellion, Little Trouble Kids, Arsenal, Kowalski, FOUND, Pitch Blond, Fiction, Low Vertical, Little Comets, The Leisure Society, Marques Toliver, Intergalactic Lovers.

Zaterdag 14 mei:
Cold War Kids, Akron/Family, Crystal Fighters, The Subs, Hundreds, PVT, Erland and the Carnival, Gablé, Kiss Kiss Kiss, T3ETH, Creep, Cloud Control, The Staves, Wallis Bird, Idiot Glee, Heidi Spencer and the Rare Birds, Thus:Owls, Pop Up Animal Kids, The Olympic Symphonium, Brasstronaut, The Mountains and the Trees, Zeus, DJ Marc Pollen.

Programma Pinkpop:

Zaterdag 11 juni:
Coldplay, Elbow, Lifehouse, De Staat, Alter Bridge, Simple Plan, Manic Street Preachers, Selah Sue, Ash, Madi

Zondag 12 juni:
Kings Of Leon, White Lies, Wolfmother, Tim Knol, Avenged Sevenfold, Justin Nozuka, The Bloody Beetroots, Graffiti6 , Laura Jansen, VersaEmerge, Cage The Elephant

Maandag 13 juni:
Foo Fighters, Kaiser Chiefs, Volbeat, Go Back To The Zoo, Two Door Cinema Club, Plain White T’s, Scouting For Girls, 30 Seconds To Mars, The Script, The Gaslight Anthem, Beatsteaks, Deadmau5, Band Of Horses, All Time Low, Dazzled Kid, Eliza Doolittle

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe namen Nederlandse festivals

 1. jeewee

  Voor Lowlands zijn er vandaag ook weer nieuwe namen bekend gemaakt:
  Arctic Monkeys
  Paul Kalkbrenner
  Skin
  Rise Against
  Warpaint
  Junip
  Matthew Dear
  Anna Calvi
  Mayer Hawthorne & The County
  BudZillus
  Miles Kane
  Will And The People

    /   Reply  / 
 2. >>>>

  joris zit op kickingthehabit.nl check hem daar uit. deze site is echt crap! heel erg jammer

    /   Reply  / 
 3. Nadir

  @>>>> : degenen die Joris kennen zijn allang op de hoogte, dus een beetje mosterd na de maaltijd. Wanneer je een site niets vindt kan je drie dingen doen 1) met een beetje vaag pseudoniem wat lelijks gaan roepen over de site 2) de site gewoon niet bezoeken of 3) met eigen bijdragen de site aanvullen. Jammer dat je de “goedkoopste” manier hebt gekozen

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>