De Dubstep Knaller van de Week

We gaan ons veel en veel meer richten op Dubstep. Het aller aller aller vetste genre sinds de uitvinding van de hip-hop. De dance-stroming die de basis vormde voor wat nu bass wordt genoemd. Acts zoals James Blake, Jamie XX en heel veel cross-over chillwavers halen er hun inspiratie vandaan. En wij hebben er eigenlijk nog nooit over geschreven. Ik ga in ieder geval elke week het nummer aan jullie laten horen dat ik zelf het meest draai in de week. En misschien komt daar in de toekomst nog wel een echte dubstep-rubriek bij. Voor nu elke week de Dubstep Knaller. Lees verder als je wil weten welk nummer ik heb uitgekozen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eigenlijjk zijn mijn voorkeuren in wat ik luister ook vaak mijn zwaktes: smeeuiige r&b, stampende hip-hop of oorverdovende dubstep zijn toch vaak  niet echt de  meest uitgelezen en cultureel verantwoorde keuzes. Maar, hey, het is muzikale beleving, of zoals mijn voorganger altijd zei: je moet het voelen, en niet snappen. En dubstep, mits goed uitgevoerd, dat voel je.

 

Maar goed, zwaktes dus. Want naast de ‘hoogstaande’ dubstep van fijnproevers als Rustie en Hudson Mohawke, (die trouwens allebei op Pitch stonden) is er de enorme ‘internet-presence’ van de dubstep-remix. En daar kan ik dus vaak niet onderuit. Een kleffe pop-hit, en dan zo’n wobbler deronder. Iets super-populairs nemen en daar dan een volledige bass-verkrachting op toepassen. Dan ga ik voor de bijl. Dan ben ik verkocht. En de Knaller van de Week is zo’n ietwat gemakkelijke, edoch onweerstaanbre beuker. Of zoals ze het zelf zeggen: “cheeky but immense”. Komt ‘ie:

 

 

 

 

Specimen A (like ze dan) (of luister hun andere nummers) is een bekende naam, al was het maar vanwege hun idiote remix van Ante Up, het tijdloze hip-hop pareltje van MOP. En ze brachten ons vorige maand Natural Born Killers, hun EP (die je hier kunt aanschaffen). Specimen A zijn de gebroeders Jones (Phil en Mo) samen met producer Dan Smart. Specimen A zit bij Funkatech Records. Zij hebben een mooie portofolio, en dat kan ik je bewijzen door hun soundcloudlink te posten. Als je hier op klikt zul je mij de hele nacht dankbaar zijn voor de link van de dag. Just click play.

 

 

 

 

Deze Knaller van de Week maakte Specimen A trouwens samen met nieuw talent James d’Ley (hier staat goed interview), die uit Brighton komt. Je kan hem hier vinden. En hij ziet er zo uit.

 

 

Dit is de trailer voor de plaat.

 

 

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “De Dubstep Knaller van de Week

 1. jeewee

  hmmmm, na 1,5 minuut uitgezet, wat een bagger! sorry, maar dit is niet aan mij besteed.

    /   Reply  / 
 2. Radiohead

  Wat een herrie…waar gaat het heen met die blog! Een nieuwe start, heel mooi, maar wat moeten we hier mee.

    /   Reply  / 
  1. Radiohead

   dit blog bedoel ik natuurlijk….

     /   Reply  / 
 3. dubstepknallervandedag

  Erg leuke post en verheug me nu al op de dubstep knaller van volgende week!

    /   Reply  / 
 4. Kasper

  haha, ik draai nu al ruim anderhalf jaar dubstep, in het begin kreeg ik veel scheve blikken, maar ik geloof dat ik toch gelijk had… shame on you, Infadels! the streets will flow with the blood of the non-believers! haha
  cheers!

    /   Reply  / 
 5. Hans

  Leuke post, lekker alternative :)

    /   Reply  / 
 6. Robin

  Doe mij maar een mooi potje Skrillex in de auto of voor het slapen. Heerlijke mix van dubstep en techno!

    /   Reply  / 
 7. Jean Pierre

  Zeg, waar blijgt de nieuwee Dubstep knaller?!!

    /   Reply  / 
 8. Pingback: De DJ-Set van de Week (en misschien wel van het jaar): James D’ley! | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>