Nieuwe Rubriek! De Poost van Joost!

Bij Alternative hadden we behoefte aan iemand die ons kon uitleggen waarom een videoclip goed is, waarom bands t-shirts laten maken en waarom we de albumhoezen altijd goed moeten bekijken. Kortom, iemand die ons helpt te kijken naar de artiesten waar we meestal alleen naar luisteren. Redacteur Beeld, zeg maar. Joost is de aangewezen persoon om die kant van onze muzikale ervaring te belichten. Grafisch onwerper, fotograaf en kenner. Maar vooral liefhebber. Vanaf nu dus elke week: de Poost van Joost! Deze week bespreekt hij Justice.

 

 

Radio killed the Videostar

Het nieuwe album van Justice zit er aan te komen. Op 25 oktober komt Audio Video Disco uit en als opwarmertje kregen we de clip van de gelijknamige single alvast te zien.

Ik ben van Justice gaan houden niet alleen vanwege de muziek, maar vooral vanwege de clips en de aankleding. Zo maakte ik ooit kennis met ze door de video van het nummer met Simian  We Are your Friends en later genoot ik van de typografische hoogstandjes D.A.N.C.E. en DVNO.

 

 

 

Ed Banger

Een groot gedeelte van het applaus hiervoor mag naar Ed Banger, het Franse label. Meer namen van dit label zijn Cassius, Mr. Oizo en DJ Mehdi (vorige week nog te bewonderen op Valtifest). Maar het meeste applaus gaat naar So Me, verantwoordelijk voor al het visuele van het label.

Cool Cats

So Me (Bertrand Lagros de Langeron) is een grafisch ontwerper uit Parijs en is al sinds 2002 de art director van Ed Banger. Bertrand is verantwoordelijk voor clips van o.a. DJ Mehdi, Kid Cudi (bekijk), MGMT (bekijk), Kanye West (bekijk) en dus Justice. Ook is hij maker van de clip van Barbara Streisand van Duck Sauce, de zomerhit van vorig jaar.

 

 

 

Daarnaast zette hij twee jaar geleden samen met Ed Banger ‘le Cool Cats’ op. Via deze site verkoopt hij de razend populaire merchandise van het label.

 

 

Arena Rock

 

Het nieuwe album van Justice is een ode aan de ‘Arena Rock’ uit de jaren ’70, maar dan natuurlijk in het (leren) electro jasje waar de twee mee groot zijn geworden. De clip is een ‘throwback’ naar de tijd dat muziekvideo’s nog om de muziek gingen.

 

Radio killed the Video star

 

Vervelende tijd lijkt me dat, de tijd dat muziek werd uitgebeeld als muziek. Videoclips maken de muziek groter. Omdat we als mens de gave hebben om te kijken en luisteren tegelijk, kan de video veel meer toevoegen aan de beleving van de muziek. Kijk maar naar het succes van Justice.

 

Door Joost Stoof (bekijk zijn werk hier)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nieuwe Rubriek! De Poost van Joost!

  1. Pingback: DJ Mehdi R.I.P. | Alternative

  2. Pingback: DJ-Set van de Week: a Tribute To DJ MEHDI | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>