Vrijdagavondse Deuntjes: Nicolas Jaar!

.

Niet Voor Dovemansoren:

.

Vrijdagavondse Deuntjes

.

door Emma Lotte de Groot

.

Time For Us

-

Nicolas Jaar

.

.

Langzame house, om rustig wakker te worden en ons op te maken voor de nacht. Voor mij was de ontmoeting met de muziek van Nicolas Jaar verhelderend; hij liet me zien dat house cultstatus kan hebben en een zorgvuldig construeerde kunstvorm kan zijn. De house waar ik daarvoor mee in aanraking was gekomen leek altijd tot stand te zijn gekomen door iets te veel drugs, the heat of the moment, en een overrijpe dj.

Nicolaas Jaar is pas 21 jaar oud en een echte muzikant. Op het podium speelt hij meerdere instrumenten en geeft insprirerende live- concerten; het is altijd een goed teken als een artiest live beter is dan op de opname. Het is een wonderkind; in zijn muziek speelt hij met het begrip ‘tijd’, en hij noemt zijn muziek zelf: ritmische melancholie.

Hij probeert met zijn klanken het mooie van verdriet te vangen en doet dit voor een publiek dat altijd uitzinnig gelukkig lijkt te zijn. Bijzondere muziek, geen doorsnee house en de moeite waard voor mensen die house als muziek- vorm hadden afgeschreven; dit nummer zal je er nog eens over na laten denken en deze vrijdag een speciale smaak geven.

 

Fijne nacht!

 

Tekst: Emma Lotte de Groot

.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>