Danger Mouse produceert nieuw album Red Hot Chili Peppers

Danger Mouse produceert het nieuwe album van Red Hot Chili Peppers. Bassist Flea onthulde het nieuws op Twitter, maar verwijderde zijn Tweet weer snel.

Door Eline Kramp

Opvallend is dat de band al tijden samenwerkt met producer Rick Rubin, maar nu dus een samenwerking aangaat met Danger Mouse. Drummer Chad Smith onthulde al eerder dat Danger Mouse de band uitdaagt om op andere manieren nummers te schrijven. Ze zijn met z’n allen in één kamer gaan jammen en hebben op die manier een aantal nummers geschreven. Volgens Smith komt de band zo tot ‘onderscheidend’ materiaal.

Danger Mouse (aka Brian Burton) is onder andere bekend van Gnarls Barkley. Hij werkte als producer samen met grote namen als U2 en Gorillaz. Daarnaast onderhoudt hij nauwe banden met The Black Keys.

Het nieuwe album van de Peppers zal volgens Smith ‘zeker’ in 2015 uitkomen. Hoe het album gaat heten, is nog niet bekend.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>