Swans begint in september aan de opnames van een nieuwe plaat, de laatste in de huidige bezetting

Het nieuwe album waar Swans vanaf september mee aan de slag gaat wordt de laatste met de huidige bezetting van de band. Dat liet frontman Michael Gira vandaag weten in een Facebookpost, waarin hij het een en ander uit de doeken doet.

Gira bracht Swans in 2010 na dertien jaar weer bij elkaar. Sindsdien bracht de band drie loodzware albums uit, My Father Will Guide Me Up A Rope To The Sky (2010), The Seer (2012) en het vorig jaar verschenen To Be Kind.

We krijgen dus (waarschijnlijk) volgend jaar nog een vierde plaat met de huidige bezetting, die naast Gira wordt gevormd door Christoph Hahn, Christopher Pravdica, Phil Puleo, Norman Westberg en Shearwater-drummer Thor Harris. Gira wil de opnames van de nieuwe plaat financieren met de opbrengsten van livealbum The Gate.

Wat er daarna met Swans gaat gebeuren is afwachten, zoals Gira zelf al in de verklaring aangeeft: “Ik weet niet wat de volgende stap daarna gaat worden, maar misschien is dat wel goed…”.

 

Just got home comatose after finishing up the final leg of our 14 month tour for Swans To Be Kind album. We have come to…

Posted by Swans on woensdag 22 juli 2015

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>