Bekijk hier ‘Trance Frendz – An evening with Ólafur Arnalds and Nils Frahm’

Ólafur Arnalds en Nils Frahm zijn al jaren goed bevriend, een vriendschap die leidde tot verschillende samenwerkingen en albums. In juli besloot het duo het wat anders aan te pakken. De twee brachten al improviserend en muziekmakend een nacht door in de Durton Studio in Berlijn. Van de acht uur die toen gefilmd werd hebben ze nu de drie kwartierdurende minidocu ‘Trance Frendz’ gemaakt, die hieronder te bekijken is.

“We voelden dat er iets speciaals was met deze liedjes”, laten ze weten. “Ze kwamen zo snel en onverwacht, en aan het einde van de nacht hadden we al deze muziek die zelfs ons onbekend in de oren klonk – luid vragend om in deze collectie opgenomen te worden, zeker omdat onze vriendschap en samenwerking oorspronkelijk begon met live improvisatie op het podium.”

Beide waren overigens eerder dit jaar solo in Nederland, Ólafur Arnalds in februari in TivoliVredenburg en Nils Frahm in mei in het Paard van Troje.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>