Rammstein eerste headliner voor Pinkpop 2016, Foo Fighters touren pas weer in 2017

De geruchten gingen gisteren al rond, maar we hebben het nu (min of meer) zwart op wit: Rammstein komt naar Pinkpop 2016. 3FM-dj Giel Beelen belde vanochtend met Pinkpopbaas Jan Smeets en die bevestigde dat de Duitsers de zaterdag van zijn festival afsluiten.

Rammstein is vandaag bekend gemaakt voor het Engelse metalfestival Download en het Franse zusterfestival van Download. Die vinden beiden in hetzelfde weekend als Pinkpop plaats, maar vanwege contractuele afspraken mag Pinkpop nog geen officiële mededelingen doen. Op de vraag “Wanneer denk je dat ze het bekend maken?”, van Beelen antwoordde Smeets “De eerste of tweede week van november”.

Het hele fragment is hier terug te luisteren.

Smeets had ook slecht nieuws voor iedereen die hoopte dat Foo Fighters hun absentie van dit jaar volgend jaar gaan goedmaken. Volgens Smeets is het ‘100% zeker dat de band in 2016 niet gaat touren’. Dit zou betekenen dat we ze ook voor Rock Werchter kunnen schrappen, dat dit jaar ook te maken kreeg met het afzeggen van de Foo’s.

Update 13:50

De voorverkoop van Pinkpop gaat op 20 februari van start, zoals vanouds enkele dagen na de perspresentatie waar het grootste deel van het programma bekend wordt gemaakt. Die vindt waarschijnlijk op 17 februari plaats.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>