Nils Frahm brengt in februari 2016 een nieuwe plaat uit met project nonkeen

Nils Frahm is geen stilzetter. De Duitse producer/componist heeft een aardig druk 2015 achter de rug; zo bracht hij eerder dit jaar het album Solo uit, tourde hij uitgebreid (waarbij onder andere het Paard van Troje werd aangedaan) en nam hij in juli samen met vriend en collega Ólafur Arnalds Trance Frendz op, dat in september een release kreeg. Begin februari komt er een nieuw project met twee andere vrienden, Frederic Gmeiner en Sebastian Singwald, onder de naam nonkeen.

De drie kennen elkaar al sinds de jaren tachtig. In die tijd zaten Frahm en Gmeiner bij elkaar op school in Hamburg en maakten zijn tijdens een uitwisseling kennis met de Berlijner Singwald. Sindsdien kwamen ze regelmatig bij elkaar om muziek te maken, wat uiteindelijk heeft geleid tot nonkeen.

Het album dat zij op 5 februari uitbrengen gaat The Gambler heten en wordt uitgebracht door R&S Records.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>