‘Pinkpop verkoopt volgend jaar alleen nog maar tickets online’

pinkpop 2

Pinkpop is met Ticketmaster in gesprek om volgend jaar alleen nog maar online tickets te verkopen. Aanleiding voor die overweging zijn de te veel (en fout) geprinte weekendkaarten bij de traditionele voorverkoopadressen. Een groot aantal kaarten kwam zonder barcode uit de printer rollen, terwijl de voorverkoopadressen ook meer combitickets hebben uitgeprint dan zij eigenlijk konden verkopen.

Vooraf gold de afspraak dat de adressen waar fysieke kaarten verkrijgbaar zijn, zoals een aantal platenzaken, sowieso moesten betalen voor de uitgeprinte tickets, of ze ze nu verkochten of niet. Na lang overleg is besloten dat kaarten weer teruggestuurd kunnen worden naar Ticketmaster, waardoor er momenteel weer vierhonderd weekendkaarten te koop zijn op de site van de ticketgigant.

Pinkpopbaas Jan Smeets overweegt nu de fysieke voorverkoop helemaal af te schaffen, al vindt hij dat ook jammer, vertelt hij aan 1Limburg: “De charme van rijen mensen gaat dan verloren. Ik vond het ook een sympathiek idee dat mensen bij de aanschaf van een kaart misschien nog een cd in de platenzaken zouden kopen.”

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>