Ontspannen Radiohead in Westerpark blijft verbluffen

Hans VrijmoedWeinig is natuurlijk zo prettig als op een mooie zomeravond in het park zitten met een biertje of wijntje. Zeker als er op de achtergrond ook nog eens een concert van een uitzonderlijk goede band te horen is. Op de zalige zomeravond van dinsdag 1 juli had Radiohead daarom beslist veel meer toehoorders dan uitsluitend de 15.000 bezoekers van de uitverkochte show in het Amsterdamse Westerpark. Ook buiten de hekken van het terrein, door het hele park en op de dijk langs het spoor, hebben zich honderden locals verzameld om voor nop de klanken van Radiohead op te vangen.

En geef ze eens ongelijk, want tournee na tournee bewijst Radiohead volledig buitencategorie te zijn, ook deze dinsdagavond in Amsterdam weer. Al is de band met eigen ogen zien er dan natuurlijk niet bij, en ook de bij vlagen verbluffende lichtshow moet je er buiten de hekken zelf bij fantaseren. Maar alleen al van de muziek zelf valt volop te genieten.

Vooral op visueel gebied verschilt dit concert dan ook van de optredens die Radiohead in 2006 in Amsterdam gaf, toen deels bedoeld om nieuwe nummers voor het latere album In Rainbows live uit te proberen. De videowalls als brokstukken hebben plaats gemaakt voor tientallen LED-verlichtingsbalken, die laag boven de band hangen en de muziek ondersteunen met fascinerende schouwspelen in, jawel, alle kleuren van de regenboog. Tenminste, pas als de zon echt onder is, daarvoor zijn ze nog moeilijk te zien. Daarna: om te likkebaarden zo mooi.

Hans VrijmoedDe verrassingen op muzikaal gebied zijn dit keer iets minder groot. Waren de In Rainbows-nummers twee jaar terug spannend en nieuw, inmiddels kunnen de fans ze uiteraard al dromen. Wel hebben magistraal opgebouwde liedjes als Arpeggi/Weird Fishes en Reckoner nu hun definitieve vorm gevonden, waar ze tijdens die eerdere tour nog constant veranderden tijdens de gedurende zoektocht van Radiohead. Alleen Videotape lijkt nog volop te evolueren en krijgt dankzij enkele extra pianoakkoorden en zwaardere elektronische beats nog meer pracht mee.

In Amsterdam wordt In Rainbows, het zevende studio-album van de band, in z'n geheel gespeeld. Terwijl de zon nog op het veld brandt, wordt er stevig geopend met een lekker venijnig Bodysnatchers, waarna korte, wonderschone verkoeling even volgt met All I Need.
De live Radio 1-samples en heftig overstuurde gitaarriff van The National Anthem brengt de eerste grote golf van herkenning teweeg. Heeft dan toch niet iedereen In Rainbows voor weinig tot geen geld gedownload?  

Het nieuwe werk – ook het gloedjenieuwe Super Collider met alleen zanger Thom Yorke op piano komt voorbij - wordt vervolgens fraai afgewisseld met oudere krakers als Everything In It's Right Place, Idioteque, Lucky en oude hits Just, Karma Police en Street Spirit. Publieksfavorieten die na al die jaren nog steeds indringend en bevlogen worden gespeeld.

Setlists wisselen per avond: andere hits als Paranoid Android of No Surprises blijven dit keer in de koelkast, net als alle songs van Amnesiac trouwens. Wel wordt het Westerpark getrakteerd op A Wolf At The Door (van Hail To The Thief, weinig gespeeld). En na een magische versie van How To Disappear Completely, vaak de afsluiter van een Radiohead-concert, volgt er toch nog de geluidsmuur die Planet Telex is, opener van album The Bends. De zeer afwisselende songkeuze van vanavond laat nog eens dubbel en dwars horen hoe gevarieerd het repertoire van Radiohead inmiddels is, van stevige, gejaagde rock naar ontroerende ingetogen stukken pardoes weer richting knisperende elektronica: alles kan. De balans is ruim twee uur lang perfect.

Dat de tours door Amerika en Engeland er inmiddels op zitten, is te merken: zelden in de bandgeschiedenis was het vijftal zo goed op elkaar ingespeeld. Bovendien is Thom Yorke uitstekend bij stem en laat in diverse regionen het beste van zichzelf horen. Een klein grapje mag natuurlijk ook, als hij een oude pilotenbril opzet tijdens een stukje drummen: "Safety first, people!" Als hij na afloop van de drumkruk aftuimelt, blijkt waarom. Was een helm niet handiger geweest?

Om Radiohead meer ontspannen dan ooit tevoren en toch zo  weergaloos te zien spelen, is bij vlagen al verbluffend. Zeker als alle subtielere nuances van de nummers van In Rainbows deze avond zo perfect uit de verf komen, mede dankzij kraakhelder geluid. Kijk gitarist Ed O'Brien en bassist Colin Greenwood eens glimlachen via de videoschermen! Je kunt hooguit tegenwerpen dat zo'n ontspannen houding de verbeten intensiteit van enkele jaren terug soms verdringt. Maar een kniesoor die zich daaraan stoort: al blijft totale overweldiging deze keer misschien uit, Radiohead blijft live nog steeds buitencategorie en hoeft hier zowaar steeds minder moeite voor te doen.

Gezien: Radiohead, Westerpark Amsterdam, 1/7/2008.

Foto's Radiohead op Hurricane: Hans Vrijmoed

Voor iedereen die erbij was: laat vooral weten hoe Radiohead in het Westerpark zelf ervaren hebt!

Meer Radiohead op Alternative Blog:
- Video: Radiohead covert The Rip van Portishead
- Downloaden maar: kakelverse bootlegs van Radiohead
- Downloaden: In Rainbows Remixen van Amplive: Rainydayz Remixes
- EMI slingert greatest hits van Radiohead op de markt
- Kijken: Radiohead's nieuwjaarswebcast: Scotch Mist
- Video's: Radiohead's Webcast Thumbs Down

facebook share facebook share

46 Reacties // Reageer

46 thoughts on “Ontspannen Radiohead in Westerpark blijft verbluffen

 1. emka

  Topconcert. Ze hebben het weer waargemaakt.

    /   Reply  / 
 2. Stan

  Het geluid gisteren was naar mijn mening onvoldoende. Wij stonden redelijk ver naar achteren en daar was het volumeniveau veel te laag omde intensuiteit van de songs over je heen te krijgen. Zeker het begin was een enorme domper. Later werd het wat beter.

    /   Reply  / 
 3. Bakkertje

  Ik vond het ook erg goed. Ik stond rij 5 en daar was het prima toeven. Het geluid was daar heel helder en prettig van volume. De belichting was prachtig en de set was heerlijk in balans. En de band had er duidelijk zin.

  Ik heb genoten. Zaterdag weer!

    /   Reply  / 
 4. J-P

  Fantastisch concert. Het was geleden sinds Vredenburg ergens in de jaren `90 dat ik ze gezien heb, tijdens de toer van OK Computer en wat is het fantastisch dat Radiohead na al die jaren nog zo goed, intens en vooral afwisselend speelt. De lichtshow was fantastisch en het varieren met setlisten tov. andere concerten, daar zouden bands als TOOL een voorbeeld aan mogen nemen. Nee, dinsdagavond 1 juli in het Westerpark was een ster zoals ze maar zelden schijnen, zo mooi.

    /   Reply  / 
 5. Flappie

  Topconcert meegemaakt in Westerpark. Voor de vijfde keer live Radiohead gezien en het was geweldig. Bijna net zo mooi om mee te maken als het legendarische en intieme Vredenburgoptreden na het uitkomen van OK Computer. Dat was echt een juweeltje…

    /   Reply  / 
 6. Derk-Jan

  Geweldig concert, bewijst maar weer eens waarom dit de beste band aller tijden is! Was persoonlijk ook erg blij met het geweldige Climbing Up the Walls!

    /   Reply  / 
 7. Jos B.

  Vierde keer dat ik ze live zag. Ongelooflijk wat een show Radiohead weer liet zien. Ben het helemaal eens met de recensie van hier boven. Was SUPER!!!!

    /   Reply  / 
 8. Frank

  Waanzinnig goed; het was een adembenemend concert. Dat ze wereldnummers hebben geschreven wisten we al. Maar wat Radiohead er gisteren op een groot podium van maakte is ongekend. Wat een energie en plezier.

    /   Reply  / 
 9. Fitz

  Fantastisch concert.
  Jammer genoeg niks van Amnesiac maar de HTTT nummers maakten dat meer dan goed.
  Geluid was ook zeker niet verkeerd waar ik stond.

    /   Reply  / 
 10. Marjon

  het is en blijft mijn favo live-band (ook na gisteren) en wat een setlist! :-) genieten..

  ..volgende keer hoop ik alleen dat alle mensen die liever met vrienden in de kroeg bellen, over hun huis/baan/werk praten, keihard: ‘slaapverwekkend’ roepen (tijdens nummers zoals ‘nude’, ‘reckoner’, ‘all i need’, ‘there there’ enz..) de volgende x thuisblijven.

  Dit was ik niet gewend. Tijdens de concerten in het Gelderdome (2003) en HMH (2006) bijv. kon je een speld horen vallen (wanneer Thom eventjes niet zong)

  Ik stond redelijk achteraan, mijn moeder ging mee, en had geen zin om me helemaal naar voren te dringen.. waar wellicht alle echte fans stonden.. Volgende x toch maar wel doen
  ;-)

    /   Reply  / 
 11. Sandra

  Ben het volledig eens met de recensie!
  Ben al jaren enorme bewonderaar van de band en voel me erg verwend met de kwaliteit en intensiteit van gisteravond!
  Heb het als fantastisch ervaren!

    /   Reply  / 
 12. Leon

  Jongens wat was het geweldig, en gelukkig stond ik VOOR het podium. ik miste wel erg CREEP

    /   Reply  / 
 13. Eva

  Hrm.. Creep heb ik ze nog nooit live zien spelen. Kan me goed voorstellen als ze van dat nummer ondertussen goed genoeg hebben.

  Geweldig concert, geweldige vibe in het publiek. Een beetje meer interactie met het publiek was leuk geweest, maar de muziek was zo goed dat je mij niet hoort klagen.

    /   Reply  / 
 14. J-P

  Creep zullen ze nooit meer spelen en ze spelen het ook al jaren niet meer, zelfs in `97 in Vredenburg was het al in de ban. Het nummer past eigenlijk ook niet meer bij de rest al blijft het op zichzelf wel een prima nummer.
  Op Amnesiac staan ook fantastische nummers die ze niet gespeeld hebben en zo kan ik over The Bends en OK computer ook nog wel wat gemiste nummers naar voor brengen. Punt is, een band van deze kwaliteit heeft zoveel juweeltjes op haar naam staan, die allemaal ten gehore brengen zou een dagvullend programma opleveren.

  Ik vond de support act zeker niet verkeerd, trouwens.

    /   Reply  / 
 15. flepke

  ik kon pas om 19.30 in limburg aanrijden, zonder gel, zonder kaartje. Was dus heel laat, maar ja…. Radiohead. Was nog nooit op die locatie geweest, geweldig, al die mensen buiten de hekken, lekker relaxed, goed geluid nog, en de koppies van de heren kon ik ook nog zien. Ik kan er weer ff tegen, bedankt mannen

    /   Reply  / 
 16. flepke

  Als jij creep mistte, vraag ik me af onder welke steen jij de laatste 10 jaar geleefd hebt, algemeen bekend dat ze het bijna nooit spelen(2xpj ofzo), en er zijn toch heel wat betere nummers, maar dat is maar een mening

    /   Reply  / 
 17. Patrick

  @ Marjon

  Je hebt helemaal gelijk. Wat een gestoorde lui! En niet slechts een paar mensen die dit doen maar tientallen!! Waarom gaan die mensen naar een concert? Om bier te zuipen en te brallen tegen hun vrienden? Om de volgende dag te kunnen zeggen dat ze “bij radiohead waren”? Om gezien te worden? Triest voorbeeld: een kerel voor me die een heel nummer lang doorlult en dan na afloop doodleuk mee-applaudiseert (oh ja, er staat een bandje te spelen, even klappen).
  Om gek van te worden en totaal respectloos naar de band en de medebezoekers die wel gewoon voor de muziek komen.

    /   Reply  / 
 18. Jethro

  Na een jointje ging het concert heeelemaaal los. Geweldig concert!! Psychidelisch
  Wel idd stel irritante bashers, trieste kereltjes die de boel afkraakten en wel erg vaak dezelfde grappen bleven herhalen en niet eens naar de muziek luisterden. Vooral jij met de baard en lang haar; blijf voortaan thuis!

    /   Reply  / 
 19. thomas

  Prachtige lichtshow en een fantastische zomeravond. Muziek werd goed uitgevoerd maar met name het oudere werk naar mijn mening zonder ziel en af en toe gewoonweg niet op het juiste tempo, waardoor de zaak een beetje inkakte. Het was vooral een concert voor de intimi, de fans van het meer electronisch getinte werk. Aangezien dit een kleine minderheid van het 15000 koppen tellende publiek betrof vond ik het eigenlijk niet kunnen dat er niet iets meer krakers werden gespeeld….
  De reactie bij het publiek sprak boekdelen; Na afloop vand de eerste set was er nauwelijks reactie. Iedereen vond het wel best dat ze klaar waren….
  Desalniettemin een mooie avond. Gewoon, lekker biertjes drinken met een leuk alternatief bandje op de achtergrond. Niet dat onvergetelijke concert van die wereldband

    /   Reply  / 
 20. Ido

  Priiiiima concert!!!
  Echt nog nooit zo genoten. Was de eerste keer dat ik ze life zag. Super gaaf. En dan ook nog prachtig weer. Wat een ambiance.

  Wat betreft die mensen die last hadden van hun directe omstanders; ga voortaan iets meer vooraan staan. Daar was de sfeer meer dan uitstekent, zeker toen Karma Police werd ingezet en iedereen in volle borst meezong (zonder dat het storend werd).

  Te gekke avond. Ga zo door jongens!

    /   Reply  / 
 21. Paul

  Gewoon steengoed, zoals altijd. Mis inderdaad een beetje de bevlogenheid en de spanning van de band die ik voelde bij de andere show die ik van ze gezien heb…maar desondanks weer een onvergetelijk concert!
  Het is wel toch dat je echt ziet dat ze meer lol hebben, in het spelen en met elkaar.

    /   Reply  / 
 22. mies

  topconcert! Ben het inderdaad helaas eens met de reacties hier over het brallende festival publiek :( Heel irritant. Ik had er zowel achterin en voorin last van.

    /   Reply  / 
 23. Veluwe

  Ik behoorde bij het barbequende gepeupel buiten de hekken en het was echt een fantastisch gezicht om zoveel bezoers te zien zonder kaartje. Stampvol was het op de dijk erachter en het veld ernaast. Erg gezellig en zeer ontspannend voor de dinsdag. Flesjes rose, biertjes en wat niet al, kom daar maar eensom binnen de hekken ;-)

  Een intense concertervaring is het overigens niet zo buiten de hekken. Wel een topavond!

    /   Reply  / 
 24. debonair

  Setlist:

  1. Bodysnatchers
  2. All I Need
  3. National Anthem
  4. 15 Step
  5. Lucky
  6. Nude
  7. Street Spirit (fade out)
  8. There There
  9. The Gloaming
  10. Weird Fishes/Arpeggi
  11. Idioteque
  12. Faust Arp
  13. Videotape
  14. Just
  15. Bangers and Mash
  16. Everything In Its Right Place
  17. Reckoner

  18. House of Cards
  19. Climbing Up The Walls
  20. Wolf at the Door
  21. Jigsaw Falling Into Place
  22. Karma Police

  23. Supercollider
  24. How To Disappear Completely
  25. Planet Telex

    /   Reply  / 
 25. Melike

  @ Thomas

  Ik weet niet welk publiek jij gezien hebt na de eerste set, maar waar ik stond was iedereen razend enthousiast. Waarom zou een band zich beperken tot ‘krakers’ alleen omdat er een groot publiek is? Als je alleen dat soort nummers wilt horen, waarom dan überhaupt naar een concert gaan? Maar goed, dat is mijn bescheiden mening :)

  Ik vond het echt geweldig. Vooral leuk om A Wolf At The Door eens live te horen. Prachtig decor ook. Volgende keer liever weer in de HMH, though. Betere acoustiek, fijner publiek en geen last van het daglicht.

    /   Reply  / 
 26. franka

  Mijn eerste live ervaring met Radiohead. Muzikaal heel erg goed en fantastische lichtshow, maar waarom zo’n lage stage? Vanaf halverweg het terrein (waar ik noodgedwongen stond) bleef het zicht beperkt tot de lichtshow boven de hoofden vd band. En de schermen waren te klein (zeker omdat het beeld ook nog verdeeld was in 6-en) om dat te compenseren Daardoor kom je er toch minder intens in.

    /   Reply  / 
 27. Steven

  Ik heb er maar één woord voor: MEESTERLIJK!

    /   Reply  / 
 28. Iris

  Blijf jij voortaan maar thuis. Radiohead is voor jou te hoog gegrepen.

    /   Reply  / 
 29. Iris

  Ik reageerde op de reactie van Thomas. Zelf vond ik het een geweldig concert. Ik had gehoopt op veel nummers van In Rainbows en die hebben ze heel mooi gespeeld. Bijna alle nummers van RH zijn goed, dus wie heeft het dan over “krakers”.

    /   Reply  / 
 30. johan

  leuk concert maar als je 1.70 meter lang bent zie je geen ene fuck,doe mij de hmh maar.

    /   Reply  / 
 31. arnold

  ja marjon je hebt helemaal gelijk radiohead krijgt voor mij een dikke 9 maar het publiek een dikke 3..want een vervelende bellende gebralde rotzooi.blijf dan thuis.

  blijft jammer want ik stond achteraan en in de midden zag ik niks.

    /   Reply  / 
 32. rogier

  ik vond het een slaapverwekkend concert; het kwam niet op gang. de lichtshow hadden ze in het gelredome ook al. een van de twee grote schermen deed het de halve show niet. vervolgens alles in het blauw uitzenden, waardoor je eigenlijk nog niks hebt aan die schermen. jammer, omdat het podium veel te laag was.

  erg makkelijk om een ‘festival sfeertje’ te creeeren, door geeneens een gebouw af te huren, maar zorg dan wel voor fatsoenlijke faciliteiten. ik me ook genaaid dat mensen buiten het terrein ook heel simpel van het concert konden genieten, terwijl ik 60 euro voor een kaartje moest kopen.

    /   Reply  / 
 33. Willem

  Fantastisch concert. TY was uitstekend bij stem en de hele band liet weer eens zien hoe goed ze zijn. Aanstellerige fratsen heeft RH helemaal niet nodig. Het is muziek waar het om gaat. Uit voorgaande reacties blijkt, en ook op het terrein zelf was het te merken, dat er mensen zijn die dat niet zo kunnen waarderen. Ik vraag me af waarom deze mensen naar RH gaan. De hele avond lullen kun je goedkoper in de kroeg. De reacties over het podium vind ik terecht. Minimaal 1 meter hoger is geen overbodige luxe. Iemand van 1,70 meter op 30 meter van het podium ziet al niet veel, maar heeft wel de volle ticketprijs moeten betalen. Dat moet toch beter kunnen.

    /   Reply  / 
 34. Daan

  Afschrikwekkende schoonheid, die bijna onevenaarbaar is, verdient een intiemere omgeving en zeker een publiek dat stil kan zijn op de momenten dat stilte nodig is. Dubbelzinnig gevoel.. natuurlijk is het waanzinnig met zoveel publiek een concert te bekijken en vooral met de prachtig ondergaande zon en het genietende publiek achter de hekken. Hoewel de showbizz hier misschien beter was, met meerdere hoogtepunten.. miste ik de meditatieve ervaring die ik in de HMH wel had.
  en oooh wat was how to dissapear completly & climb up the wall onvoorstelbaar mooi! 2 uur zijn omgevlogen (mag het de volgende keer nog ietsje langer??)

    /   Reply  / 
 35. Peter

  Ik vond het concert van REM van gisteravond nog beter!

    /   Reply  / 
 36. Henkie

  @Thomas
  Ik weet niet waar jij stond, maar het publiek ging uit z’n dak…
  Was echt een wereldoptreden. En als je hitjes wilt, Mika komt ook nog deze week.

    /   Reply  / 
 37. mieke

  Geweldig concert. Lichtshow werd pas goed zichtbaar in avondschemering.
  Publiek: ook wij stonden het eerste 1/2 uur helaas tussen een zootje brallende, doorkletsende en zuipende mensen (die met schreeuwen probeerden boven het geluid van de muziek uit te komen :( ) Na verhuizing een stuk verderop, weer een dergelijke groep. Mensen: voor 60 euro p.p. kun je beter in de kroeg gaan zitten, hoef je ook niet zo te schreeuwen om boven het geluid uit te komen.
  En continu bellen met het thuisfront om te weten te komen hoe het nummer heet wat ze spelen is een enorme afknapper.

    /   Reply  / 
 38. Paul

  @ lui die op elkaar beginnen te zeiken:

  Iedereen heeft een eigen mening en ervaart een concert op z’n eigen manier. Persoonlijk vind ik dat best interessant om te lezen en ik begrijp niet waarom we daarop elkaar weer moeten bekritiseren?

  Heeft verder nog iemand interessante opmerkingen aangaande het concert?
  5 juli staan ze alweer op RockWerchter! Wie gaat erheen!?! ENJOY!!!

    /   Reply  / 
 39. Tobias Wilcke

  Ik citeer “Al is de band met eigen ogen zien er dan natuurlijk niet bij, en ook de bij vlagen verbluffende lichtshow moet je er buiten de hekken zelf bij fantaseren.”

  Ik ben daar niet helemaal mee eens. Hier een aantal foto’s http://www.vividview.nl

  Vind het wel een goed verslag/blog (two thumbs up).

    /   Reply  / 
 40. Christian

  Zonder twijfel goed concert, maar bij mij ging de beleving toch een beetje verloren door die cafétypes die echt -onvoorstelbaar- de hele tijd aan het babbelen, bellen, sms’en en bier zuipen waren. Aan al deze types wil ik meegeven: blijf de volgende keer ajb thuis!

    /   Reply  / 
 41. Vincent

  Ik kan uren uitweiden over het concert, maar ik kan ook heel makkelijk in één woord weergeven wat ik ervan vond.

  Wauw!

  Een geniaal concert met de afwisseling zoals ik die heel graag zie. Niet alleen maar de krakers die iedereen wel kent (zelfs die café types waar ik nu al veel over heb gelezen) maar ook de “B-nummers” van de diverse albums. Hoewel je natuurlijk niet kan spreken over B-nummers, ik bedoel natuurlijk het – -bij het grote publiek – minder bekende nummers. Overigens, ik heb geen last gehad van mensen zoals hierboven beschreven wordt als café types. Heb ze niet gezien, heb ze niet gehoord, ik stond kennelijk tussen de juiste mensen.

  Hou allemaal http://www.radiohead-notforprofit.com maar in de gaten, kun je misschien binnenkort de muziek wel vanaf downloaden.

    /   Reply  / 
 42. oezzzy

  Een mooie locatie, geweldige lichtshow een mooie setlist met veel in rainbows pareltjes en een van de allerbeste live-bands in geweldige vorm zouden genoeg ingredienten kunnen zijn om een geweldig concert te krijgen. Toch was het concert niet zo intens als het enorm intense en intieme concert in de Gelredome 5 jaar terug of het concert in de HMH 2006. Voor mij had dit te maken met twee dingen. De zichtbaarheid was niet goed (vond zelfs ik met mijn 1m90)maar zeker voor kleine mensen erg vervelend(vooral omdat het beeldscherm rechts naast het podium geruime tijd niet werkte).Doordat het geluid te zacht was werd de afstand tot de band en daarmee de beleving minder. Ook werd het daardoor mogelijk dat mensen met elkaar praatten wat bij een gebruikelijk geluidniveau niet eens mogelijk is. Hierdoor werd er veel gepraat en ik merkte dat ik dat zelf ook veel begon te praten terwijl ik dat nooit doe…juist omdat ik altijd helemaal een wil worden met de muziek. Dat wilde niet lukken. Het was jammer dat je niet de gebundelde aandacht kreeg en de intense focus voor het podium en de muziek van het publiek die vaak nodig is voor de echte magische momenten.

    /   Reply  / 
 43. Karl

  flikker op met je creep man, je snapt het geloof ik niet echt

    /   Reply  / 
 44. bram

  Ik was er bij, heb genoten en niks meegekregen van omstanders in het publiek.Wat is dat toch altijd voor gezeur jongens.Kom je nou voor de band of om je eens lekker op te winden om de mensen om je heen.Ik weet wel welke groep zig beter vermaakt heeft.Ik denk dat als je 60 euro voor een kaartje betaald je er van uit kunt gaan dat je het veld niet voor jezelf hebt en er dus al gauw mensen zullen zijn die deze toch niet al te makkelijke muziek niet kunnen volhouden en dus gaan praten… is jammer maar zeg liever iets over de band.Ik ben 5keer geweest nu en moet tot mijn genoegen constateren dat de band (hoe onmogelijk ik dat ook elke keer weer acht)weer beter is geworden.Was johnny greenwood ooit zo strak en was thom york ooit zo goed bij stem???? Kortom, er lopen 2 vrouwen op straatde een is vatzig stinkt drinkt bier en schreeuwd om aandacht en de ander bloedmooi en geeft je gedurende 2,5 uur verliefde blikken en flirt met de mooiste ogen en… naja je snapt het wel. geef jij dat lelijke varken dan nog aandacht? ik niet. Radiohead is gewoon briljant!!!

    /   Reply  / 
 45. Ing

  Serieus.. wat een zeikerds hier! Ik heb enorm genoten.. en vind het alleen maar leuk als mensen buiten de hekken OOK kunnen genieten van het concert.. (wellicht had het beter geweest als de bellende/saaie mensen binnen hun kaartje aan hen hadden gegeven.. maar dat terzijde)

    /   Reply  / 
 46. emme

  beste bram,
  als je de band niet kan horen omdat de mensen om je heen zo hard kletsen kun je je hier best wel om ergeren….ik kwam inderdaad voor de band en hun muziek (niet voor de vakantieverhalen van mijn buren) ;)

    /   Reply  / 
 47. Pingback: Weet u nog? - Alternative Blog in juli 2008 | Alternative

 48. Pingback: Agendainfo Awards voor Parkpop, Pinkpop, Radiohead, Metallica | Alternative

 49. Pingback: Flaming Lips, White Lies, Bat for Lashes en Miss Montreal supporten Coldplay in Goffertpark | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>