Klaxons proberen nieuw werk uit in WATT

Kijk aan: het aantal niet misselijke internationale boekingen begint op te lopen bij het vorige week geopende WATT in Rotterdam. Zo is na Franz Ferdinand nu ook het Engelse trio Klaxons geboekt voor een show op het kleinere podium van The Basement in WATT, op donderdag 2 oktober. Daar passen slechts enkele honderden mensen in. Vooralsnog is dit het enige West-Europese optreden van Klaxons; na WATT razen de drie richting het Oostblok voor shows in Polen, de Oekraïne en Rusland.

Hoogstwaarschijnlijk is deze reeks optredens tevens als try-out bedoeld: afgelopen zomer hebben de Klaxons onder meer in Frankrijk gewerkt aan een nieuw album, zie daarvoor bijvoorbeeld de blog van bandlid James Righton. Wanneer de opvolger van het succesvolle Myths Of The Near Future uitkomt, is nog niet bekend. Met het geluid van het debuut zou de band niet veel meer te maken willen hebben. De als grap bedachte term ´nu rave´ voor hun debuutplaat werd door de pers zo gretig overgenomen, dat Klaxons er zelf snel genoeg van had.

De voorverkoop van het intieme optreden in WATT begint op vrijdag 12 september via de website van de zaal en de Primera-winkels. Kaarten kosten 15 euro. De boekers van WATT laten overigens doorschemeren nog wat leuks in petto te hebben, een dezer dagen. We wachten af; het vestigen van de nieuwe naam WATT lijkt zo voorspoedig te verlopen.

Klaxons – Atlantis To Interzone

Zie ook:
- Franz Ferdinand te zien in WATT Rotterdam
- Nederland twee fikse poppodia rijker: WATT en LuxorLive

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>