Snow Patrol, Elbow, Admiral Freebee terug naar voorprogramma-status

Tegenwoordig is ook de bekendmaking van support acts bij grote concerten reden genoeg om de pers te bombarderen met persberichten. Al is het uiteraard wel zo fijn om van tevoren te weten of je later binnen kan komen. Of dat je je ten gunste van een goede plek voor het zien van die Grote Band eerst nog drie kwartier stierlijk staat te vervelen, c.q. groen en geel staat te ergeren, of dat de opwarmer op z’n minst nog aardig te pruimen is. Welnu: dat laatste is bij de drie grote aankomende shows beslist het geval. Zo was de stap van Pinkpop-afsluiter naar de status van voorprogramma nog nooit zo klein: het Ierse Snow Patrol is op 20 en 21 juli te zien als support act van U2 in de Amsterdam Arena.

Dan is er nog Neil Young, die naar verluidt geregeld zelf zijn voorprogramma’s uitkiest. Dus is het niet vreemd dat de Canadese rockdinosauriër voor zijn shows in Rotterdam (komende zondag 7 juni) en Antwerpen Tom van Laere a.k.a. Admiral Freebee heeft gevraagd om voor hem te openen. Van Laere is zelf Young-fan, dus daar zal hij blij mee zijn. Bovendien hebben de admiraal en Young eens met dezelfde producer gewerkt: John Hanlon. Admiral Freebee is momenteel een vierde album aan het opnemen, de opvolger van Wild Dreams Of New Beginnings uit 2006, die in de herfst zou moeten uitkomen.

En in de categorie ‘grote kans dat het voorprogramma in muzikaal opzicht althans het hoofdprogramma met de staart tussen de benen naar huis speelt’: op 9 en 10 september staat Elbow in het voorprogramma van Coldplay in het Goffertpark. Het showgehalte van Coldplay zullen Guy Garvey en consorten wel niet overtreffen, maar de rest?….

Oh, nog een brekend en net binnengekomen bericht: de ideale schoonzonen van King Jack – een paar spelen er in de band van Anouk – mag voor Anastacia openen in de Heineken Music Hall op 14 juni. Het houdt niet op!

Admiral Freebee – Oh Darkness

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Snow Patrol, Elbow, Admiral Freebee terug naar voorprogramma-status

 1. Martijn

  Tjonge, voor Elbow was ik graag naar het Goffertpark bij mij om de hoek gegaan. Voor Coldplay niet. Gevalletje jammer, maar ze zullen er aardig wat nieuwe fans bij krijgen!

    /   Reply  / 
 2. Maikel

  Elbow viel me op pinkpop eerlijk gezegd behoorlijk tegen. Kwam niet echt over vond ik, wie weet in t goffertpark anders

    /   Reply  / 
 3. onno

  Buiten het feit dat ik vindt dat je voor het optimale effect Elbow gewoon lekker in een kleinere club moet bezoeken, was met het optreden op Pinkpop niets mis. Elbow is op dit moment zowel op plaat als live veruit superieur aan Coldplay.

    /   Reply  / 
 4. Maikel

  jouw mening, ik ben ook geen mega coldplay fan, maar heb de laatste gratis live cd geluisterd en klinkt echt erg erg vet. En Elbow is voor mij luistermuziek voor thuis. Waar Sigur Ros bv nog in staat is om het live voor mij spannender te brengen door aankleding e.d. vind ik elbow live gewoon niet lekker overkomen, misschien moet ik ze idd een keer in een kleinere club zien

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>