Duizend kaarten voor Editors en Mika ongeldig

Volgens recent onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen zou het dan wel meevallen met de hoeveelheid concertkaarten die in de zwarthandel belanden, maar professor Jelle Bouma gaf ook aan dat dit aantal bij werkelijk populaire concerten veel hoger kan zijn. Enter de in een rap tempo uitverkochte concerten die Editors (foto) en Mika in mei geven in de Heineken Music Hall. Voor deze optredens heeft Mojo Concerts in totaal een slordige duizend kaarten ongeldig gemaakt. Het gaat om tickets die met winstoogmerk waren opgekocht door slechts twaalf zwarthandelkantoren c.q. secundaire ticketwebsites, onder wie Pepe Tickets, Ticketunlimited en 123Tickets.

Vooral het aantal opgekochte en vervolgens geblokkeerde kaartjes voor Mika blijkt bij navraag hoog: circa 750 tickets zijn ongeldig verklaard. Ofwel: zeker 13,6 procent van het beschikbare aantal tickets (5.500) werd opgekocht. Voor Editors kom je uit op een kleine vijf procent van het aanbod tot nog toe: Mojo verwacht de komende weken nog meer kaarten voor deze concerten te blokkeren. Niet bekend is hoeveel van deze geblokkeerde tickets ook daadwerkelijk aan consumenten zijn verkocht. Anders gevraagd: hoe groot zou de strop voor de handelaren zijn die nu met waardeloze tickets zitten?

Voor degenen die te dure kaarten bij een niet-officieel bureau hebben gekocht, is dit misschien een knap lullige zaak. Zij kunnen op deze website zien of hun kaartjes ongeldig zijn gemaakt. Met dat kaartje alsnog naar de HMH afreizen is kortom zinloos: je komt er niet mee binnen.

Wie ondanks al het campagnegeweld in de media van de laatste maanden toch een ongeldig verklaard kaartje bij een van die vervloekte bedrijfjes heeft gekocht, krijgt het advies zijn of haar geld terug te vragen bij de betreffende handelaar.

Een kritische kanttekening die je kunt blijven maken: ook al wordt er geld gestoken in het opsporen van opgekochte kaarten en zijn er juridische kosten, wel verkoopt Mojo Concerts een aanzienlijk deel van deze populaire concertkaarten op deze manier twee keer. Inderdaad: wie snel is, kan nu alsnog via de reguliere weg naar de shows van Editors en/of Mika.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Duizend kaarten voor Editors en Mika ongeldig

 1. vincent

  Je slaat de spijker op de kop Joris. Er wordt nu gewoon 2x verdiend aan de kaartjes. Gemiddeld HMH kaartje is (excl. servicekosten) 38 euro en een actie als dit betekent (los van boze en teleurgestelde bezoekers) toch gewoon 38.000 euro extra omzet.

  Ik heb een eigen bedrijfje en als iemand wat bij me koopt, kan ik niet achteraf zeggen ‘ik wil niet dat jij het hebt, ik pak het terug en verkoop het aan iemand anders’. Heeft iemand enig idee hoe rechtsgeldig dit überhaupt is?

  Zo moest ik onlangs aan mijn schoonmoeder uitleggen hoe het toch kwam dat de kaartjes die ze voor Cliff Richard en de Shadows had gekocht zo veel duurder waren dan dat op de ticket zelf stond. ‘Het was de gewone voorverkoop op internet’, zo stelde ze. Ze had werkelijk geen idee… Ik denk dat het gros van de klanten van dergelijke tickethandelaren óók geen idee hebben. Dus die straf je door tickets ongeldig te maken voor iets waar ze zelf geen invloed op hebben. Als dat in het geval Cliff Richard had gebeurd, had mijn schoonmoeder er helemáál niks meer van gesnapt!

  Los daarvan ben ik er wel voor om paal en perk te stellen aan de diverse dooverkoopbedrijfjes. Maar is dit nu de methode?

    /   Reply  / 
 2. edwin

  Wat ik me afvraag is hoe mojo nou weet welke kaarten er door dubieuze tussenhandelaren zij opgekocht!!

    /   Reply  / 
 3. Bart

  Damn. Zijn kaarten gewoon op de LiveNation site te vinden!?
  Editors, daar moet ik echt heen maar ik was verdomme te laat en een kaartje voor de dubbele prijs, tweedehands bij LiveNation, werd me toch echt te gortig.

    /   Reply  / 
 4. brianda

  Ik vind het heel erg voor de 1000 mensen die nu of niet naar het concert kunnen of weer geld moeten overmaken naar mojo / livenation. mojo verdient hier heel veel geld mee. ze beweren zelf dat ze aan het onderzoek veel geld kwijt zijn maar dat is gelul. dat kost geen 50.000 euro. en het ergste is dat livenation wereldwijd met zwarthandelbedrijven samenwerkt. seatwave, viagogo, ticketsnow, getmein. allemaal zwarthandelaren volgens mojo. hypocriete leugenaars zijn het. ze hebben compleet schijt aan de hartwerkende consument die hun ticket bij een adnere website dan livenation koopt. wat een rotzakken.

  http://freakenstein.nl/ticket-trade-de-legale-zwarthandel/

  http://www.concertkaarten.nu/mojo-concerts-en-seatwave-gaan-samenwerken/

  http://www.molblog.nl/bericht/oppermachtig-in-de-muziekindustrie-de-fusie-live-nation-ticketmaster/

    /   Reply  / 
 5. Dean

  Kan iemand mij vertellen of viagogo.nl nu wel of niet een eerlijk samenwerkend ticketbureau is?
  Zijn de kaarten die je hier koopt wel geldig? Iemand ervaring met viagogo.nl?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>