DJ-SET van de Week: Lunice op het Notting Hill Carnival

Er komen zoveel prachtige dj-sets voorbij! Maar omdat niemand tijd heeft om ze allemaal te beluisteren (dj-sets duren lang…), zoek ik er elke week eentje voor je uit. Omdat die ene set net iets meer heeft. Omdat het dit keer wel echt heus de moeite waard is om hem helemaal te bekijken of te beluisteren. Deze week staat Lunice voor ons te draaien in Londen. Midden op het Notting Hill Carnival, de jaarlijkse block-party waar 1 miljoen mensen op af komen. En altijd staan er goede acts. Het toonaangevende Mad Decent label (bekend van Diplo, Switch, Dillon Franics, Rusko) gaf een feestje onder een brug. En nodigde Lunice, de bad-boy die smakeloosheid hip en dansbaar weet te maken, uit voor een set van een uur. Lunice maakt de DJ-Set van de Week, kijk zelf maar waarom.

 

 

 

 

 

Lunice Fermin Pierre II, zoals hij naar eigen zeggen vol uit heet, is de man van het jaar. In het wereldje is hij naar bekendheid gestormd door zijn opmerkelijke aanwezigheid op het podium. Hij danst en springt fanatieker dan de barman van de Cooldown, en hitst het publiek op tot ongekende hoogten. In dat opzicht is hij de tegenhanger van Gaslamp Killer, de man wiens performance belangrijker is dan de muzikaliteit.  Maar Lunice is toch ook wel heel erg berucht omdat hij put uit de meest onwaarschijnlijke hoeken. Hij samplet de slechtste hip-hop-hitjes, om er vervolgens een boeiend bass-geheel van te maken. Hij is berucht om het gebruik van de Arpeggiator, en hij schuwt de ‘platte’ ritmes totaal niet: hij kan een jungle-beat terugbrengen tot de kale bass, om er vervolgens een driftige jaren negentig club-beat overheen te gooien. Lunice staat voor de nieuwe generatie dance-producers: niets is meer heilig, en er wordt meer gesampled dan ooit. Dubstep, een paar jaar geleden nog zeer underground, is nu standaard deel van het palet. Smakeloosheid (sorry maar Moombahton?) is niet eens meer ironisch bedoeld. Er moet gewoon gesprongen worden. En daar ben ik wel blij mee! Lunice deed een paar maanden geleden een set voor Boilerroom, de Londense toonaangever, die je echt moet bekijken. Nu is hij terug, en dikker en vetter en vunziger dan ooit. Als de dj het publiek in duikt om te dansen, dan is mijn avond goed. Swag!

 

Download de hele set hier. En bekijk hele set hier!

of hier alvast een voorproefje van eerder dit jaar:

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “DJ-SET van de Week: Lunice op het Notting Hill Carnival

  1. Pingback: Bam! Luister nu naar TNGHT (Hudson Mohawke en Lunice) | Alternative

  2. Pingback: Live review: Dour 2012, dag 3 en 4 | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>