Concert: Villagers betovert bij vlagen publiek in TivoliVredenburg

Een faun werd hij onlangs al in een interview genoemd, of een bard, maar Conor O’Brien van Villagers was gisteravond in de Pandora zaal van TivoliVredenburg vooral heel erg zichzelf; soms verlegen en bescheiden, dan weer grappig en gevat. Zijn Darling Arithmetic is vooral een solowerk, waarop O’Brien afrekent met de problemen die hij tegenkwam als homoseksuele jongen in het zwaar katholieke Ierland. Live weten de gevoelige liedjes echter ook uitstekend een bandgevoel over te brengen door de klasse van de rest van de band.

Opener ‘Darling Arithmetic’ komt ook meteen van dat nieuwe album, voordat het prachtige ‘Dawning On Me’ één van de vroege magische momenten van de avond vormt. Je hoort het O’Brien zo fluisteren tegen zijn geliefde “I’ve been awake for so long now / Just can’t get to sleep / You’ve been calling on the sunlight / You’ve been dawning on me”.

Villagers kiest ervoor om hitje ‘Nothing Arrived’ van vorige plaat {Awayland} een wat akoestische aankleding te geven, wat wel werkt, maar ook wat afbreuk doet aan de schoonheid van het origineel. Dit wordt gelukkig weer goed gemaakt met het broeierige ‘Hot Scary Summer’, één van de hoogtepunten van het laatste album, en het mooie ‘The Soul Serene’. O’Brien laat het meeste vuur zien tijdens ‘Little Bigot’, een aanklacht tegen alle bekrompen en kleingeestige haters die niet inzien dat liefde alles overwint.

De show van Villagers kent op deze manier vele hoogtepunten, om dan nog niet eens de ‘klassieker’ ‘Becoming A Jackal’ te noemen, al zijn er ook wel momentjes dat O’Brien worstelt om de aandacht vast te houden. Zo krijgen kleine liedjes als ‘No One To Blame’, ‘My Lighthouse’ en ‘So Naïve’ net niet genoeg kracht mee om dezelfde indruk te maken als bijvoorbeeld het prachtige ‘Courage’ waarmee Villagers het, bij vlagen magische, concert beëindigd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>