NOS zendt voor het eerst Noorderslag op tv uit

Woon je ver weg van Groningen, in de Randstad bijvoorbeeld, en mis je zodoende al jaren Noorderslag? Of is geld een issue? Want kamperen in januari is natuurlijk geen aanrader en hotels zijn prijzig. Weest dan gerust: in 2008 doet de NOS voor het eerst live verslag van Noorderslag in de Groningse Oosterpoort. Een tv-uitzending evenaart zelf erbij zijn natuurlijk niet, maar zo krijg je toch een idee van wat er allemaal gebeurt in het hoge noorden.

Natuurlijk doen 3VOOR12 en 3FM al jaren uitgebreid verslag van dit festival waar het meest relevante uit de Nederlandse popmuziek optreedt. Maar dat is natuurlijk iets anders dan vanuit je luie stoel naar enkele optredens op je flatscreen kijken. Daarnaast komt de uitreiking van de Popprijs (ging vorig jaar naar Spinvis) live in beeld en worden er enkele discussies over popmuziek uitgezonden. Slecht idee: zend dan zoveel mogelijk optredens (live) uit, zeker als er hooguit twee uur beschikbaar is. Thuisblijvers missen dus nog altijd heul veul, om nog te zwijgen van de Europeese tweedaagse Eurosonic, met bands uit heel Europa in diverse zaaltjes in kroegen in de Groningse binnenstad.

De presentatie is in handen van Brecht van Hulten, u weet wel, de dame met wijd opengesperde ogen die ook de Lowlands-uitzendingen presenteert.

Lees ook:
- Eerste namen Eurosonic: Hooverphonic, The Tellers, Pete Philly

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>