Foo Fighters, Rage Against The Machine op Pinkpop 2008

De eerste namen voor Pinkpop 2008 zijn bekend gemaakt. Zoals verwacht komt Rage Against The Machine naar de 39ste editie van het festival, meldt Graz: de Amerikaanse rockband sluit het festival zelfs af op zondag 1 juni. Nadat de Duitse festivals Rock am Ring/Rock Im Park - die een week later plaatsvinden – de komst van RATM al bekend maakten, leek een terugkeer op Pinkpop al zo goed als zeker. De afsluiter van de avond ervoor zijn de Foo Fighters. De band van Dave Grohl staat voor de allereerste keer op Pinkpop.

Overige namen voor het festival dat voor het eerst in de geschiedenis niet tijdens het Pinksterweekeinde plaatsvindt, volgen op de traditionele persconferentie op woensdag 13 februari. De zaterdag erna start dan de voorverkoop van Pinkpop 2008, komend jaar op vrijdag 30, zaterdag 31 en zondag 1 juni.

Na The Smashing Pumpkins in 2007 sluit in 2008 dus wederom een reünieband Pinkpop af, puur gebaseerd op de roem en reputatie van dik tien jaar terug. Dat dit niet per se een goede zet hoeft te zijn, bleek uit de matige Pumpkins-show op Pinkpop dit jaar. Je kunt je afvragen of het niet beter is een headliner die anno 2007/2008 met nieuwe muziek in de belangstelling staat een festival als Pinkpop te laten afsluiten. Om een vies popjournalistiek woord van stal te halen: een zogenoemde 'relevante' act. Zoals Muse dit jaar een betere afsluiter van het totaalgebeuren was geweest, een act die meer mensen met een euforischer gevoel naar huis of terug naar de camping stuurt.

Of Rage Against The Machine live nog net zo vlamt als in 1993 of 1994, is immers nog de grote vraag. Al zal een bomvol veld dat massaal weer 'fuck you, I won't do what you tell me' ongetwijfeld voor een memorabel moment zorgen. Hoe dan ook zijn dit twee mooie headliners voor Pinkpop 2008 en het werd zeker eens tijd dat de Foo Fighters naar Zuid-Limburg zouden afzakken. We zijn benieuwd naar wat Buro Pinkpop en Mojo concerts nog meer uit de hoge hoed tovert. Ik gok onder meer op Editors, Nightwish (ook in Duitsland) en Babyshambles (ook op Rock Am Ring/Rock Im Park). Arcade Fire zou tenslotte zeker niet misstaan op het programma, als de Canadezen tenminste komend voorjaar weer op tour gaan.

Verslag: live vanaf Pinkpop 2008: Queens Of The Stone Age en Rage Against The Machine.

Rage Against The Machine – Killing in The Name op Pinkpop '94.

Rage Against The Machine – Bulls On Parade op Pinkpop '96

Lees ook:
- Boekt Pinkpop Rage Against The Machine in 2008?

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Foo Fighters, Rage Against The Machine op Pinkpop 2008

 1. Ingo

  Hey mensen,

  Ik vraag me af of RATM nu echt naar Nederland gaat komen. Ik heb gehoord en gelezen dat zij alleen maar een reunie-tour in de VS, Australie en Japan houden. Toch zou het natuurlijk SUPER zijn als het wel zo was. Ook is het supervet dat de Foo Fighters komen! Ik heb ze al eens gezien en ik wil ze zeker nog eens zien!

    /   Reply  / 
 2. Squix

  RATM is ook al officieel bevestigd op Rock am Ring in duitsland, Dit festival vind even na PP plaats.

    /   Reply  / 
 3. Cyril

  Ook al kan het nooit meer zo leuk worden als in 1994, ik kan mijn enthousiasme nauwelijks onderdrukken. Ik vrees dat ik toch een kaartje ga kopen voor PP 2008. Die vermaledijde nostalgie he?

    /   Reply  / 
 4. Joris

  Gevoelens van nostalgie bij een afsluiter van Pinkpop, dat zou volgens mij dus niet moeten. Is er voor die week makende gevoelens immers geen Pinkpop Classic in het leven geroepen, overigens op 12 mei in Landgraaf met The Golden Earring?

    /   Reply  / 
 5. JP

  Ga dus niet voor de Foo fighters naar pinkpop. Dan kom je waarschijnlijk bedrogen uit.

  Die zeggen af.

  1 keer geweest, voor fun lovin criminals die uiteindelijk niet kwamen. Wel een hoop andere goedkope KUT bands.

  Ben je onder de 16, gewoon gaan. Ben je ouder, don’t kid yourself

    /   Reply  / 
 6. Hans

  joepie het valt ook 1 dag na mn examens :P

    /   Reply  / 
 7. René

  Metallica komt in mei naar pinkpop volgenshet laaste nieuws op hun site…. 30 mei in landgraaf dus beter kan niet

    /   Reply  / 
 8. Joris

  Echt waar?

    /   Reply  / 
 9. Ruben

  Metalicca is bevestigd. Stonden al op Rock am Ring, dus logischerwijs is er weer een één-tweetje tussen Smeets en de Duitsers. Band die moet komen: Pearl Jam. Maar op één of andere manier niet groot in Duitsland, dus dat is dan niet te betalen voor Smeets.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>