Lowlands waarschuwt nu al voor te dure ticketbureau’s

Waarschuwingen voor te dure, of zelfs valse tickets als een evenement allang en breed uitverkocht is: dat komt vaak genoeg voor. Zeker in deze internettijd waarin de godvergeten zwarthandel – secondary ticketing noemen ze dat tegenwoordig mooi – weliger tiert dan ooit.

De Lowlands-organisatie voelt zich echter genoodzaakt nu al in te grijpen: “Achtung, attention & warning: via een aantal sites worden tickets voor Lowlands 2009 aangeboden. Dat is heel erg knap aangezien we nog NIET in de voorverkoop zijn…” En inderdaad; even googlen op Lowlands 2009 en kaarten en je komt al snel op de bekende sites van de woekerkantoren terecht.

TicketUnlimited heeft een mooie, maar bekende foto van Roskilde geplakt – de prutsers – naast de prijs van 290 euro waarvoor je daar je Lowlands-kaartje kunt bestellen. Dat is dan in ieder geval nog iets voordeliger dan die andere oplichters van Budgetticket/ Onlineticketshop (eigenlijk zelfde bedrijf zo te zien?), die alvast 295 euro vragen. Of 325 euro voor je kaartje dat ook toegang tot Walibi verschaft. Het zullen zo’n beetje de dubbele prijzen zijn van wat een kaartje gaat kosten bij de officiële voorverkooppunten.

Gebruik kortom je hersens – vaste lezers doen dat al – en heb geduld met jezelf verzekeren van een verblijf in de Flevopolder; volgens de organisatie begint de officiële voorverkoop tegen een ‘normale’, maar ook al niet misselijke prijs, binnenkort, via de Lowlands-site en Live Nation. Waarna het door het snelle uitverkopen van vorig jaar – twee maanden van tevoren – ongetwijfeld hard zal gaan.

Dit is allemaal nog niet zo gek als kaartverkoop via dezelfde bureau’s voor U2-concerten in de Kuip die er helemaal niet gaan komen, maar toch goed dat een organisatie al in dit stadium een boodschap op de eigen website zet. Alle beetjes tegen de graaiende zwarthandel helpen wellicht.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Lowlands waarschuwt nu al voor te dure ticketbureau’s

  1. blauey

    Voor Pinkpop staan ze er ook al op! Zelfs voor Bruce Springsteen schijnen aparte kaarten (rang1!) voor 30 mei te bestaan! Opgelet en hersens gebruiken dus inderdaad…het blijft wel schandalig hoor!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Arctic Monkeys, Basement Jaxx, Bon Iver naar Lowlands 2009 | Alternative

  3. Pingback: Vroege Vogel kaarten Lowlands 2009 al uitverkocht | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>