Arctic Monkeys, Basement Jaxx, Bon Iver naar Lowlands 2009

Na de gekte van wel erg grote namen voor Pinkpop, is dat andere grote festival van Nederland, A Campingflight To Lowlands Paradise, er dit jaar vroeg bij om enkele headliners en wat andere namen bekend te maken. Zo is nu al duidelijk dat van vrijdag 21 tot en met zondag 23 augustus in ieder geval Arctic Monkeys (foto), Engelse dance-veteraan Basement Jaxx, de winterse folk van Bon Iver en de electro van Crookers op Lowlands 2009 te zien en te horen zullen zijn. In tegenstelling tot wat we zelf dachten is Balkan Beats in augustus nog niet dood: vijf hoempazigeuners van La Caravane Passé (dus toch?) komen Lowlands laten stuiteren op z’n Balkans.

Dat Arctic Monkeys in de zomer zou gaan touren, was al een tijdje duidelijk. Voor Lowlands moet immers een derde, op z’n minst dééls door Josh Homme geproduceerd album van Sheffield’s finest verschijnen.

Met het bekend maken van deze niet misselijke eerste acts, begint de (online) voorverkoop voor Lowlands 2009 aanstaande zaterdag om 10.00 uur. Een inmiddels traditionele Vroege Vogel-actie is er ook weer: de eerste 10.000 tickets hebben een prijskaartje van 140 euro, inclusief 10 (!) euro servicekosten. Daarna zal de prijs kortom 150 euro zijn, inclusief dat opvallend hoge bedrag van 10 euro servicekosten. Dat is vrij hoog als je zelf bestelt en je gegevens invult; je mag hopen dat ze voor dat geld ook opgestuurd worden. Bestellen kan viaAlleen via www.lowlands.nl, www.livenation.nl, 0900-1010 2020 (45 cpm) en de site van Eventim.

Ook volgt nog eens de waarschuwing van de organisatie dat kaarten die her en der nu al voor de dubbele prijs worden aangeboden, waarschijnlijk vals zijn. Ik vraag me intussen af hoe snel die 10.000 Vroege Vogel-tickets er doorheen zullen zijn, nadat Lowlands 2008 pardoes bijna twee maanden voor aanvang uitverkocht

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Arctic Monkeys, Basement Jaxx, Bon Iver naar Lowlands 2009

 1. tessa

  ze doen nu 10% servicekosten.. maar ze laten de prijs niet verder oplopen dan 10 euro.. dus bij kleine goedkope concertjes zijn de servicekosten erg laag. Zo laag dat ze geen winst halen uit die servicekosten. Dat wordt dan min of meer weer goedgemaakt met die duurdere concerten…

    /   Reply  / 
 2. Frank

  Klinkt goed! Alleen weer belachelijk hoge service kosten, laatst 2 kaartje gehaald voor de vivian girls, a 7 euro, met in totaal 6.20 servicekosten! niet normaal.

    /   Reply  / 
 3. Joost

  Nou Tessa, jou 10% verhaal gaat niet op, Animal Collective is 18 e + 4,15 e “service”-kosten. Dit is pure afzetterij.

    /   Reply  / 
  1. tessa

   ja maar heb je die animal colelctive kaarten niet toevallig via ticketservice gekocht?;)
   Als alles via live nation gaat dan wordt die 10% daarbij ingevoerd.

     /   Reply  / 
 4. Hans Vrijmoed

  zijn dat de arctic monkeys op de foto?

    /   Reply  / 
 5. Joris Rietbroek Auteur

  Yup, Alex Turner begin januari in Australië, hij heeft z’n haartjes wat laten groeien en is op al die foto’s een stuk onherkenbaarder. :)

    /   Reply  / 
 6. Joost

  Meen je dat? Ik dacht dat het Sarah Bettens (K’s Choise) was. Ik snapte het al niet.

    /   Reply  / 
 7. Mies

  10€ servicekosten ipv 4,15€. Wat waren we toch naïef toen we dachten dat het beter zou worden toen Mojo Ticketservice dropte. Maar, het is vantevoren bekend. Wordt de klant in ieder geval wel gezoend voor ie genaaid wordt.

    /   Reply  / 
 8. Marco

  de prijs van €140.- is wel incl. servicekosten. Dus geen €150 maar €140,- totaal!

    /   Reply  / 
 9. Lucas

  Daar word ik nog niet echt warm van…

    /   Reply  / 
 10. Pingback: Vroege Vogel kaarten Lowlands 2009 al uitverkocht | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>