Vroege Vogel kaarten Lowlands 2009 al uitverkocht

Ok, het is nog geen Glastonbury dat alle 125.000 kaarten op een dag verkoopt zonder ook maar een act te hebben bevestigd. Maar het is nog steeds razendsnel: binnen een week na de start van de voorverkoop zijn de 10.000 Vroege Vogel tickets met korting voor Lowlands 2009 al uitverkocht. Hoezo recessie? En dat voor een festival dat over acht maanden plaatsvindt; het zegt veel over de populariteit van drie dagen feesten in de polder en de angst om te laat zijn nadat Lowlands vorig jaar twee maanden van tevoren geheel uitverkocht. Het betekent verder dat mensen die nu een kaartje kopen, 150 euro in plaats van 140 euro betalen, inclusief dat absurd hoge bedrag van 10 euro servicekosten.

Het is misschien flauw, maar reken voor één keer nog eens terug naar guldens en concludeer dat je voor Lowlands bijna een geeltje aan servicekosten per kaart betaalt. Dat is in ieder geval niet verbeterd met de komst van kaartverkoper Eventim: de hoogte van die verrekte servicekosten. Daar zal een fusie tussen Live Nation en Ticketmaster geen bal aan veranderen, zelfs al is Ticketmaster eigenaar van het begin dit jaar juist door Live Nation/Mojo Concerts gedumpte Ticketservice. Aan het contract met Eventim wordt niet gemorreld.

Nu ja, het is nog altijd minder vervelend dan woekerbureau’s die Lowlands-kaarten voor de dubbele prijs aan de man brengen: de Lowlands-website heeft de schoften zelf op een rijtje gezet, na eerdere waarschuwingen.

Tot nu toe bevestigde namen voor Lowlands 2009 zijn oa. Arctic Monkeys, Basement Jaxx, Bon Iver en Crookers.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Vroege Vogel kaarten Lowlands 2009 al uitverkocht

 1. Wolter

  Toch snap ik niet dat bedrijven niet zelf de kaartverkoop te hand nemen. Dat is toch een goudmijn? En hoe moeilijk kan het zijn? Een computerprogrammaatje, printen en versturen maar.

    /   Reply  / 
 2. Mark

  Voorzover ik weet zijn de servicekosten van Eventim voor niet Live Nation events (Wereldkerstcircus, Mayumana en Van Gogh) heel anders. Maximaal 4,75, dacht ik.

  Ik denk dat die absurd hoge kosten hun door Live Nation door de strot is gedrukt. Bij Live Nation zijn ze nog grotere boeven dan bij Eventim, vind ik.

    /   Reply  / 
 3. Rrr

  Yep, 10 euro per kaartje ‘service’kosten en daar bovenop (in mijn geval, 2 kaarten besteld) nog eens 9,80 euro transactiekosten!!!! Dat is bijna 30 euro extra kosten voor 2 kaartjes.
  Ben benieuwd of ik dat vergeten ben als ik me hoofdschuddend vergaap aan André Rieu in de Alpha… (echt waar! die komt ook)

    /   Reply  / 
 4. Freakystyle

  dan is bestellen via de link in de google-ads hier beneden bijna nog goedkoper ;-)

    /   Reply  / 
 5. Joris Rietbroek Auteur

  Klikken, klikken, niet kopen. Kost hen geld, levert mij geld op. :) De enige oplossing is google ads volledig verwijderen, zo lijkt het.

    /   Reply  / 
 6. Hugo

  Naast die achterlijk hoge servicekosten blijft het verbazingwekkend hoe de massahysterie ook op festivals als Lowlands vat krijgt. Het lijkt alsof de programmering er niet meer toe doet. Als je er maar bij bent. Sneu.

    /   Reply  / 
 7. Pingback: Enkele nieuwe naampjes voor Lowlands 2009 | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>