The Prodigy, Bloc Party en Opeth op Lowlands 2009

Een hele berg namen voor het Lowlands-festival van dit jaar zal pas in de loop van mei volgen, maar toch strooit de organisatie al voorzichtig met bevestigde acts. Zo maakte festivaldirecteur Eric van Eerdenburg   in 3FM-programma Met Michiel bekend dat grote headliner The Prodigy (foto), Britse band Bloc Party, metalband Opeth en hippe Londense dubstepact Rusko op A Campingflight To Lowlands Paradise 2009 te zien zullen zijn. Verder nieuw: de Mike Tent, waarin bezoekers workshops kunnen volgen om zelf stand up comedian te worden, met behulp van oa. Howard Komproe. Van de week werd ook bekend dat het literaire programma Puur Gelul Lowlands aandoet, onder meer met de Belgische schrijver Herman Brusselmans en Hugo Borst.

Overigens is een vroege 1 april grap snel in de kiem gesmoord. Via de officiële Lowlands-Twitter kwam naar buiten dat in verband met het rookverbod tenten vervangen zouden worden door openluchtpodia. Niets van waar natuurlijk, wees gerust. Wel waar: mensen die een fraai wandtegeltje ontwerpen, kunnen een mini-Lowlands thuis winnen.

De voorverkoop voor Lowlands is al een tijdje aan de gang, onder meer via Livenation.nl. Kaarten kosten 150 euro inclusief 10 euro servicekosten. De voorverkoop gaat sneller dan ooit, aldus Van Eerdenburg. Lowlands vindt dit jaar plaats op vrij. 21, zat. 22 en zo. 23 augustus.

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “The Prodigy, Bloc Party en Opeth op Lowlands 2009

 1. Alex Nasse

  Brusselmans! Voor de rest lig ik nog niet wakker van het Lowlands programma..

    /   Reply  / 
 2. sjang

  Dat is mooi, maar voor dit soort namen ga ik liever naar Werchter. Ik wacht vooral op de nieuwe en kleinere bandjes, die zullen er vast nog wel komen :D

    /   Reply  / 
 3. @win

  Helemaal eens met de bovenstaande reacties, op de LL-site zijn de ‘kinders’ laaiend, maar ik kom er nog niet m’n bed voor uit……….wachten op de onbekendere/aparte bands!

    /   Reply  / 
 4. Hedzer

  Het volledig uitgekauwde en afgekloven The Prodigy als headliner vind ik zeer zorgelijk….

    /   Reply  / 
 5. Johnny

  kom op zeg! ik kom ook voor de minder bekendere bands naar lowlands. maar die zie ik liever s middags met een biertje in de zon maar s avonds.. wat een feest als the prodigy een lowlandsdag afsluit!! want dat doen ze zeker en hopelijk de beruchte zondagavond in de alpha.

    /   Reply  / 
 6. joop

  Wie gaat er nou naar festivals om bands te zien? Ik word altijd duizelig van het lowlandsprogramma en laat daarom altijd alles links liggen. 600 euro armer en met een kater van hier tot Tokyo word ik dan op maandagochtend wakker. Nog geen band gezien!

    /   Reply  / 
 7. Milou

  @joop: en ik dacht dat ik veel geld uitgaf in die 3/4 daagjes 8)! en veel bands had gemist, jij wint!

    /   Reply  / 
 8. RadioMad

  Ik weet nu al zeker dat ik The Prodigy ga missen op Lowlands.
  De vorige twee keren aldaar waren nauwelijks spraakmakend of noemenswaardig. Van mij mag dit ook wel in de Bravo staan, maar goed… dan zal de drukte niet te stuiten zijn.

    /   Reply  / 
 9. Pingback: Radiohead, Arctic Monkeys, Kings Of Leon headlinen Reading/Leeds | Alternative

 10. Pingback: Lowlands 2009: Lily Allen, Wilco, Whitest Boy Alive, Kasabian | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>