Lowlands 2009: Lily Allen, Wilco, Whitest Boy Alive, Kasabian

Voor Lowlands-festivaldirecteur Eric van Eerdenburg was het woensdagmorgen hoog tijd om nog eens wat namen te onthullen voor de aankomende editie van zijn festival, twaalf in totaal. Bevestigd zijn nu ook Lily Allen - moest twee jaar terug Lowlands afzeggen vanwege ziekte -, The Whitest Boy Alive - de Watt werd afgelopen weekend tijdens Motel Mozaïque bijna afgebroken - Fall Out Boy, Kasabian, The Aggrolites, Calexico, Wilco, Dizzee Rascal, Speedy J., The Gaslamp Killer, Hank III and Assjack en Collie Buddz & The New Kingston Band.

Daar zitten een aantal goede namen bij en het is zeker mooi dat Amerikaanse band rond Jeff Tweedy Wilco eindelijk eens op het festival te zien is, met moderne klassiekers als Yankee Hotel Foxtrot en Being There op het CV. Veelzeggend dat ‘muzikaal geweten van 3FM’ Giel Beelen naar verluidt in de uitzending woensdagmorgen liet doorschemeren nog nooit van deze Wilco gehoord te hebben. “Zijn dat die Belgen?”

Nu is het nog afwachten hoe exclusief de optredens van Kraftwerk en Jesus Lizard op het Belgische weekend in hetzelfde weekend zijn. Zou deze bekendmaking verder betekenen dat Radiohead definitief niet komt? De Britse band onthulde de afgelopen week tourdata vlak na Lowlands in Polen en Tsjechie. het gerucht gaat dat de derde Europese datum voor het Frequency Festival in Oostenrijk is, op vrijdag 21 augustus.

Eerder werd al bekend dat onder meer The Prodigy, Arctic Monkeys, Bloc Party, Opeth, Bon Iver, Boys Noize, Enter Shikari en Basement Jaxx het festival aandoen. Lowlands vindt dit jaar plaats op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 augustus. De kaartverkoop, oa. via livenation.nl, is al een tijdje aan de gang. Tickets kosten 150 euro inclusief servicekosten. De kaartverkoop gaat volgens Van Eerdenburg op de radio hard: “Als je er bij wilt zijn, moet je opschieten.”

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Lowlands 2009: Lily Allen, Wilco, Whitest Boy Alive, Kasabian

 1. frank

  oke, ik vind het niet echt speciaal, hier doe ik het niet voor. Alleen Wilco wil ik nog eens live zien. Misschien pukkelpop dan maar met Kraftwerk.

    /   Reply  / 
 2. RinieD

  Leuk hoor

    /   Reply  / 
 3. Emile

  Giel Beelen is natuurlijk nooit serieus te nemen als muziekkenner. Keer op keer valt hij door de mand.

  LL09 ik ben bij!

    /   Reply  / 
 4. @win

  Met z’n snelle p(l)raatjes denkt ie de boel te verhullen, waaronder ook DWDD, dat ie er verstand van heeft, maar ik irriteer me alleen maar mateloos aan die gozert…..
  Ben nog niet overtuigd om naar LL te gaan, we wachten geduldig af, als het maar niet uitverkocht raakt!

    /   Reply  / 
  1. joop

   Ja, het is maar goed dat die gast geen Dj is bij de populairste radiozender van Nederland. Ow, shit…
   Nou ja, dat verklaart in ieder geval de verotte muzieksmaak van alle 3FM-luisteraars. Wilco rules! Jammer dat er geen clubshow in Nederland komt, dichtstbijzijnde is geloof ik Barcelona. Toch wat uit de richting. Misschien dat de dames/heren programmeurs van de Nederlandse popzalen Wilco ook niet kennen?

     /   Reply  / 
   1. Joris Rietbroek Auteur

    Nou, bij Paradiso wel hoor, prachtige concerten van Wilco gezien daar, de afgelopen jaren.

      /   Reply  / 
    1. joop

     Als Paradiso om de hoek zou zijn, zou ik het inderdaad erg druk hebben met concertbezoek. Gelukkig programmeren ze in Eindhoven en Tilburg zo beroerd dat ik gewoon op de bank kan blijven zitten.
     Maar Wilco wil ik zeker nog eens zien en dat komt er hopelijk ook nog wel eens van.

       /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>