Lowlands onthult theaterprogramma: Scapino Ballet, Fantasten en The Sadists

De vaste bezoekers weten het: op Lowlands is er meer te beleven dan bandjes in alle mogelijke genres horen en zien. Sinds een paar jaar kent het festival weer een uitgebreid theater-, comedy- en dansprogramma, dat zich voornamelijk afspeelt in de van tribunes voorziene Juliet-tent. Het grootste deel van deze line-up is inmiddels bekend gemaakt. Een van de jaarlijks terugkerende gasten is het Scapino Ballet Rotterdam (foto), die dit jaar twee voorstellingen zal geven op het festival: 7,8, een groepswerk op een jazzy compositie met beats van Michiel Jansen. De andere voorstelling heet Supernova en belooft onder meer virtuoze bewegingen in een duistere sfeer.

Ook het Tilburgse gezelschap T.r.a.s.h. valt formeel nog onder dans, al halen deze mannen en vrouwen op het podium gevaarlijke stunts uit.

Op theatergebied zijn na Motel Mozaïque ook The Sadists van de partij met hun voorstelling Alabama Chrome, en het Vlaams/Nederlandse acteurscollectief Wunderbaum staat dit jaar op de planken met de voorstelling ‘Kamp Jezus’, waarmee het Christelijke rituelen, beelden en muziek opnieuw betekenis wil geven. Ook daar is ruimte voor op Lowlands, nu nog een kerk op zondag.

‘Rennen’ van het Belgische Kopergietery is onlangs genomineerd voor De Gouden Krekel 2009 in de categorie Meest Indrukwekkende Productie. Hun optreden is chaotisch, energiek en uitputtend voor lichaam en geest, aldus de Lowlands-organisatie.

Het overzicht van de geboekte theater- en dansvoorstellingen tot nu toe:

Ann Van den Broek – Co(te)lette
Circus Treurdier – De Huilende Kers
Club Guy & Roni – Poetic Disasters
Dansgroep Amsterdam – SIX
David Middendorp – 15 Minutes Universe
DudaPaiva – Malediction
Fantasten – Roze Kater
Willemijn Zevenhuijzen/hetveem productie – Wildboys
Helmert Woudenberg – Waterman
Kopergietery – Rennen
Scapino Ballet Rotterdam – 7,8
Scapino Ballet Rotterdam – Supernova
Sanja Mitrović/hetveem productie – Will You Ever Be Happy Again?
T.r.a.s.h. – Pork-In-Loop
The Sadists – Alabama Chrome
Wunderbaum – Kamp Jezus

In een sneak preview-video komen de gezelschappen kort aan het licht:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Lowlands onthult theaterprogramma: Scapino Ballet, Fantasten en The Sadists

  1. Pingback: Lowlands 2009: Patrick Wolf, White Lies, Razorlight | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>