Nooit van Gehoord? Lowlands 2010 – Airship

Voor wie op 1 mei dit jaar al vroeg bij het concert van Editors in de Heineken Music Hall was, is de naam Airship mogelijk al geen onbekende meer. De jonge band uit Manchester en omgeving speelde toen al bijtijds als voorprogramma, met slechts de EP Algebra net uit. Terwijl een debuutalbum nog in de maak is, keert het kwartet in augustus terug naar het Europese vasteland voor optredens op Pukkelpop en Lowlands. De muziek die de band maakt is minder grillig dan het plaatje op de MySpace-site van Airship zou moeten doen geloven (enge koorknaapjes van wie er één het woord Airship in bloed uitspuugt). De spot als support voor Editors is een begrijpelijke, want in zijn indiepop met hier en daar een steviger uithaal laat Airship zat ruimte voor het grote gebaar.

In die zin is single en leading track op de EP een sterk nummer met een behoorlijk meeslepende melodie. Airship weet het echter ook mooi klein te houden, in het lievere Go To Sleep bijvoorbeeld. De gitaren waaien breed uit in het ook al groot opgezette, springerige Kids, terwijl piano en fluiten afkomstig uit synths in de ingetogen nachtmuziek met grote climax genaamd Woodworm plotseling Mercury Rev in herinnering roepen. En zo lijkt deze groep op een interessante manier nog op zoek naar de definitieve richting.

Airship is op zaterdag 21 augustus te zien op Lowlands, om 14.00 uur op het Charlie-podium. Ach ja, de Charlie… het tentje dat tien jaar geleden halfvol stond voor een nieuw Engels bandje genaamd Coldplay, in de verte nog een referentie voor Airship. Een beginnende band kan in tien jaar uitgroeien tot een stadionact, al heeft Airship op het eerste gehoor nog geen Yellow’s of Trouble’s in huis die de band instant heel groot zouden kunnen maken…

Meer Nooit van Gehoord?-bands op Alternative Blog.

Airship – Algebra

Airship – Kids

Airship – Woodworm

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Nooit van Gehoord? Lowlands 2010 – Airship

 1. Robert

  Ik volg de band nu al een tijdje. Helaas is de Algebra EP op geen enkele manier naar Nederland te halen. Ze hebben trouwens nog een EP, Spirit of the Beehive.

    /   Reply  / 
   1. Robert

    Al geprobeerd, maar al vul je al je gegevens in zegt hij dat de site niet bezorgd in Nederland. Zeer spijtig.

      /   Reply  / 
    1. Pieter

     Stom. Terwijl hij als eerste stap vraagt in welk land de CD bezorgd moet worden? Bij mij geeft ie dan aan dat shipping naar Nederland drie pond kost, terwijl het binnen de UK maar 1 pond is (logisch). Maar verder heb ik het niet geprobeerd.

       /   Reply  / 
     1. peter

      CD shipping to Netherlands is now £1

        /  
     2. Pieter

      Kijk, da’s goed nieuws. Ik heb het proces nu wel doorgezet, en geen centje pijn. Ik had al een PayPal account, drie keer klikken en… besteld!

        /  
 2. Pingback: Nooit van Gehoord? Lowlands 2010 – Peggy Sue | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>