Rustie is de Koning van de Wereld. Kijk Maar.

 

 

Mijn favoriete DJ van dit jaar, en waarschijnlijk ook van volgend jaar, is Rustie. Een jongeman uit Glasgow die, naar het schijnt, de Glaswegian Sound vertegenwoordigd. Alleen weet ik niet wat dat is.

Het wordt ook wel Wonky genoemd. Of Aquacrunk. Of Ketamine. Of Glitch Hop. Of IDM. Of, en die mag echt niet van mij: Post Dilla Hip-hop (laat Dilla in vrede rusten, stelletje barbaren!). Maar goed. Hier is wat ik wel weet:

Hudson Mohawke, de ietwat autistische dubstep-genius die volgende maand het Amsterdam Dance Event gaat verpulveren, komt uit dezelfde Schotse stad. Rustie werkt veel samen met Zomby, Flying Lotus, Dorian Concept. Rings a bell? De ultieme dansmuziek. Voorbeeldjes:

SLUGABED

 

 

DORIAN CONCEPT

 

ZOMBY

 

 

En hier dus, deze week uitgebracht als voorproefje voor de release van zijn eerste LP, de Boiler Room Set (ken je Boiler Room nog niet? Snel googlen!). Album gaat Glass Swords heten. En daarop staat een remix van de grote Jamie Lidel evergreen Another Day. En dat is dus het zoveelste bewijs dat Rustie met zijn 25 jaar nu al koning van de wereld is. luister maar.


BR #59 Rustie from BOILER ROOM on Vimeo.

 

Als je ooit een muziek-artikel gaat lezen, laat het dan deze zijn. Hilarisch. En huiswerk voor iedereen die naar Off Centre of ADE of State-X gaat! En hou de website van Warp Records (koning van de wereld in de categorie platenlabels) in de gaten voor meer nieuws over de release van het beste post-dubstep album van de komende decennia. Glass Swords!

En, nouja, tot morgen voor iedereen die nu zin heeft gekregen. Want morgen staat Rustie dus, nog voor dat Jamie XX en Africa Hytech het podium op komen, gewoon even zijn hele nieuwe plaat live te draaien op het Off Centre Festival in de Melkweg. Ik bedoel maar.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Rustie is de Koning van de Wereld. Kijk Maar.

  1. Pingback: Off Centre Festival: Rustie, Africa Hitech, Cinnaman en Jamie XX | Alternative

  2. Pingback: Waanzinnige Essential-Mix van SBTRKT! | Alternative

  3. Pingback: ADE #2: Hudson Mohawke Vernietigend in de Bitterzoet | Alternative

  4. Pingback: DJ-Set van de Week, #1: Joker’s Essential Mix op BBC 1 | Alternative

  5. Pingback: DJ-Set van de Week, #2: Rustie’s Boiler Room Set | Alternative

  6. Pingback: DJ-set van de week: Jeff Mills en Wookie | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>