Off Centre Festival: Rustie, Africa Hitech, Cinnaman en Jamie XX

Wij waren gister getuige van een van de mooiste dansavonden van het jaar. Een line-up om je vingers bij af te likken. De Gas Lamp Killer, een DJ die toch vooral heel goed met zijn haardos kan zwaaien, werd gelukkig vervangen door Rustie, het Schotse wunderkind. En dat bleek het optreden van de avond te zijn. Rustie draaide op Pitch een hele goede set, maar gister was het ongekend. Misschien wel zijn beste set ooit. Alles stond in het teken van die ultieme banger, het anthem van dit jaar: Ultra Thizz. Hier komt ie:

En het halfuur daarvoor, de aanloop naar de deze knaller, fungeerde als een stomende set vol bass en stomp. Heel crisp, als ik een woord zou moeten bedenken. Rustie draait heel smaakvol. Hij maakt heel veel zelf, en gister avond schuwde hij, op een obligate Waka Flocka remix na, alle hitjes. Behalve zijn hat/tip naar HudMo, de man die er had moeten zijn maar volgende maand gelukkig wel op het Dance Event staat. Rustie draaide vol liefde Thunder Bay, en het was mooi om te zien dat iedereen meedeed. Letterlijk vijf minuten later draaide Africa Hitech in de kleine zaal hun remix van een andere grote HudMo hit, Cbat (over anthems gesproken) en dat ging ook los. HudMo dan toch de man van de avond?

Africa Hitech Soundsystem Moscow 2011 headzfm night part 2 by pritch
Ok. Dus Rustie draaide waanzinnig. Pijn aan onze oren. En toen speelde Africa Hytech misschien wel de meest ingenieuze set van de avond, vol verrassende remixen en DnB knallers. En de ultieme J Dilla tribute: hun remix van Raise It Up, een van de vetste producties die Dilla ooit heeft gemaakt. Africa Hitech is echt een van de leukste dance-acts van de afgelopen jaren.

Na Africa Hitech en Rustie, allebei energiek en vernieuwend, viel Jamie XX ontzettend tegen. Naast het feit dat de hele zaal volliep met hipsters die hem waarschijnlijk kenden van dat ene nummer van The XX, draaide Jamie alleen mar suffe muziek! Alsof hij niet had begrepen wat zijn rol was op het Off Centre Festival. Hij stond als headliner geprogrammeerd, zonder zelfs maar een DJ van vergelijkbare grote tegenover hem in de kleine zaal. Of misschien was het te moeilijk wat hij deed, na twee zulke intense sets van zijn voorgangers. In ieder geval stelde het teleur.

De avond eindigde met Cinnaman, die door de MC prompt de man van het jaar werd genoemd (omdat hij al op veel festivals speelde, vermoedelijk). Een Hollandse jongen, dat wel. Cinnaman draait feilloos, altijd fris en strak en elke keer als ik hem live zie is het heel prettig. Ja dat is het goede woord. Geen grote mosh-pit, geen extravagante sample-keuze, maar wel altijd perfect om het laatste uurtje weer te landen op aarde. Prettig.

Off Centre gaat nog door tot morgen, maar Rustie en Africa Hitech maakten het tot een ongelofelijk succes. En dat was nog niet eens alles. Want er waren twee film-vertoningen, die ook allebei zeer de moeite waard zijn. Lees alles over KanZeoN en The Lost Tapes vanavond op dit blog.

 

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Off Centre Festival: Rustie, Africa Hitech, Cinnaman en Jamie XX

 1. Léon

  Damn! zo als het geschreven staat heb ik het ook ervaren! Wat een set van Rustie OMG!

    /   Reply  / 
 2. Léon

  Jamie Nixx Nixx

    /   Reply  / 
 3. Léon

  By the way je vergeet Hyetal. Broadcast super album maar komt niet echt tot ze recht op de dansvloer

    /   Reply  / 
 4. Pingback: KanZeOn: the Magical Potential of Sound | Alternative

 5. aap

  Enig idee met welke track Cinnaman begon?

    /   Reply  / 
  1. Thomas de Groot Auteur

   Nee, dat weet ik niet! Ook best wel lastig te googlen, maar ik zal het proberen!

     /   Reply  / 
 6. Pingback: Dubstep Knaller van de Week (met vette video): Duke Westlake | Alternative

 7. Pingback: DJ-Set van de Week, #2: Rustie’s Boiler Room Set | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>