ADE #1: de Londense Boiler Room neemt Amsterdam over.

.

Wij zijn uiteraard druk bezig met door de stad fietsen naar de beste feestjes, in dit idiote en veel te lange weekend waarin de stad uit elkaar ploft van de goede Djs. Het Amsterdam Dance Event is larger than life. Het is veel meer dan alleen een dans-festival. Er zijn netwerk-borrels, waar alle a&r mensen hun nieuwe klanten kunnen ontmoeten, er zijn seminars, waar bloggers en programmeurs dingen aan elkaar uitleggen. Er zijn pop-up parties in de stad, exposities, beurzen. Eigenlijk kun je het zo zeggen: ADE is het bewijs dat Amsterdam een van de hoofdsteden van de electronische muziek is.  Alsof we daar nog bewijs voor nodig hadden.

.

De Boiler Room is een van de vetste initiatieven van de laatste jaren. De theorie is simpel: regel een zaaltje, een camera en een DJ. Zorg vervolgens dat het live wordt ge-webcast of in ieder geval daarna online komt. En bouw daar een website omheen. Eitje! Wat niemand had kunnen vermoeden, is dat Boiler Room prompt een wereldhit zou worden. En dat er clubs zijn die in plaats van een live DJ, gewoon de webcast van Boiler Room projecteren op de muur. Waarom? Omdat Boiler Room steevast de beste acts programmeert. En omdat iedereen ergens bij wil horen. En omdat Boiler Room alleen met gastenlijsten werkt, dus je komt er nooit in. En omdat het nog niet bestond.

.

Meer dan logisch dat ze dus gisteren ook het ADE bezochten. Niet in een club, want het moet wel hip blijven. Een leeg kantoorpand, midden in de stad, aan de Vijzelstraat. Op de bovenste verdieping, met een groots balkon met een nog grootser uitzicht. In de stralende zon, om vier uur ‘s middags. De Amsterdam Takeover, werd het genoemd. Op de line-up stonden Ritchie Hawtin, Dubfire, Ambivalent, en Seth Troxler. Kortom: snoeiharde house. En het was precies wat we ervan verwachtten.

.

Invite only, dus. De hipste mensen van Amsterdam stonden allemaal hip te wezen in dat wezenloze lege kantoor, terwijl een wereldberoemde DJ stond te draaien tussen de webcams. En de zon vol op ons dak scheen. Het was onwerkelijk. Maar ook erg leuk. Want de muziek is goed, en we waren ons er toch wel heel erg van bewust dat dit iets bijzonders was. Het is toch de Boiler Room. Uit Londen. De echte hoofdstad van de electronische muziek. En de Boiler Room, kom op, daar stonden mensen als Thom Yorke, Lunice, Rustie, Jamie XX, Vondelpark (die we morgen gaan zien in de Melkweg!!).

.

Al met al deed de muziek er niet zoveel toe. Eersteklas DJs, zeker, en Ritchie Hawtin sloot de middag af met een snijdende house-set vol techno en gelikte Dutch House invloeden. De crowd vond het heerlijk. Overal lagen lege blikjes bier en het was toch wel een beetje pijnlijk om weer naar buiten te stappen, in de volle zon. En ja, die dude die altijd door de muziek heen praat met z’n Londense accent was er ook. En ik wist, terwijl ik in dat kamertje met veertig mensen stond, dat ik tegelijkertijd ook bij een rave aanwezig was voor 85.000 mensen. Want zoveel mensen keken er gister naar de live-stream. Dat is een heel groot voetbalstadion vol. Het was een opmerkelijk tafereel, maar wij waren erbij. Boiler Room. ADE. Alternative!

.

Er is nog geen vimeo-beeld, maar dat komt wel. Je kunt stiekem de set van Dubfire downloaden, maar je kunt ook gewoon wat vaker naar Boilerroom.tv gaan. Want daar gebeurt het.

 

Hou onze Facebook in de gaten voor meer nieuwtjes en ADE-verhalen. 
.
 En LIKE ONS NU!!!!! . 

DJ Dubfire draaide ouderwets Berlijnse muziek


 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “ADE #1: de Londense Boiler Room neemt Amsterdam over.

  1. Pingback: Vrijdagavondse Deuntjes: Plastikman! | Alternative

  2. Pingback: DJ-Set van de week: Jeff Mills en Wookie | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>