ADE #3: Nobody Beats The Drum Live In Amsterdam

.

NBTD presents “Currents” in Studio K

 

Drie jaar na hun debuutalbum Beats Work is de Utrechtse formatie Nobody Beats The Drum terug met een nieuwe cd : Currents. Vrijdagavond werd dit heugelijke feit gevierd met een cd-release feestje in Studio K. En bij een nieuwe cd hoort natuurlijk ook een nieuwe act, dat is logisch als een derde van de groep bestaat uit VJ’s. Visueel mastermind Rogier van der Zwaag heeft voor de nieuwe liveshow een stalen constructie gebouwd met negen enorme schermen (333inch, zuig op dat Sony) waarop hijzelf tijdens de shows zijn kunsten zal vertonen.

Currents by nobodybeatsthedrum
.

De Domstedelingen lieten zich voor hun nieuwe cd inspireren door de Nikola Tesla. Deze Servisch-Amerikaanse uitvinder ontwierp onder andere de wisselstroomgenerator en stond daarmee aan de basis van ons huidige elektriciteitsnetwerk. De excentrieke wetenschapper bedacht in zijn nadagen een machine om de aarde te kunnen splijten en dat is precies wat de jongens van NBTD in Studio K proberen te bewerkstelligen. Ik werd oprecht even bang toen het brandalarm afging en de stroom uitviel, maar gelukkig gingen de heren daarna als het kon nog harder.

.

.

Dat NBTD weten hoe je een nummer (of een optreden) op moet bouwen is bekend en de heren achter de draaitafels doen zelf net zo hard mee, wat wel zo prettig is, gelukzalige blikken uitwisselend. De rauwe beats in combinatie met de zeer indrukwekkende visuele effecten en de energie die van het podium komt, zorgen ervoor dat je niet stil kunt blijven staan. De zaal is zo vol dat dansen lastig wordt, maar dat hindert de diehardfans niks. Van voor naar achter gaat de hele zaal op en neer, het barpersoneel kijkt voornamelijk tegen ruggen en achterhoofden aan omdat niemand iets van de show wil missen.
Nobody Beats The Drum – Dirty Monkey / RipTidE RMX by RipTidE

 

Currents opent met Poisson Vert en het dancetrio laat gelukkig horen dat de ongelikte stijl nog steeds de basis vormt van hun muziek. De openingstrack heeft samen met Blood on my hands de grootste hitpotentie. Light Bubbs en Nature Thing laten het gevonden evenwicht tussen bangen en melodieuze tracks maken misschien wel het beste naar voren komen, in de stijl van de Crookers. Nummers als Loose Lightning en The Weather brengen enigszins rust, wat de gelegenheid geeft tot op adem komen en je biertje verversen, door een ingetogen geluid te laten horen. De nummers zullen niet allemaal tot de favorieten in je playlist gaan behoren, maar met dit album plus liveshow kunnen de heren zeker voor de dag komen in de nationale en internationale clubs. Hoewel hun concept hetzelfde blijft, toont het trio aan te zijn gegroeid. Currents is een album met cohesie en afwisseling zonder dat daarbij het hoofddoel, losgaan, uit het oog verloren wordt. Een clubavond met NBTD is een garantie voor een feestje en mocht de DJ van je huisfeestje afbellen, dan kan je met een gerust hard Currents in je boombox stoppen voor een uurtje knallen!

 

 

Tekst: Tim Coorn

LIKE ons op Facebook voor meer ADE-nieuwtjes!

.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “ADE #3: Nobody Beats The Drum Live In Amsterdam

  1. Pingback: DJ-set van de week: Jeff Mills en Wookie | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>