ADE #4: ESKMO live in de Sugar Factory

.

Een van de meest vernieuwende producers van de wereld stond zaterdag gewoon in de Amsterdamse Sugar Factory. In het kader van het ADE waren wij van Alternative dit hele weekend als bezetenen door de stad aan het fietsen, en ESKMO was een van de artiesten waar we absoluut naar toe wilden. Hieronder kun je lezen en bekijken hoe het Alma Mathijsen verging.

 

.

ESKMO Live in Amsterdam

.

Iets in me schreeuwt dat ik ADE moet haten. Waarom weet ik eigenlijk niet. Het is massaal, luid en duur. Drie dingen waar ik niet van hou. Aan de andere kant worden de beste artiesten van de wereld ingevlogen om ze onze clubs te laten schijnen. Wat is daar mis mee? Het is zaterdagavond, Eskmo, de Amerikaanse Brendan Angelides, staat om half 10 gepland. Ik heb een kater zo groot dat ik geloof dat ik de wereld kan voelen draaien. Misschien draagt dat bij aan mijn afkeer van ADE. Harde beats wil ik op dit moment niet horen.

Onder groot applaus en gejoel komt Eskmo op. Zijn apparatuur staat naar het publiek toe gekanteld zodat iedereen kan zien wat hij doet. Hij maakt live samples, met bierkratjes, plastic flesjes en ander grut dat voor handen ligt. Terwijl hij dat doet, gooit hij zijn hoofd naar achter en spreidt zijn ogen zo wijd open als hij kan. Soms lijkt zijn kop haast los te komen van zijn lijf. Een beeld dat me in mijn nachtmerries zal volgen. Als ik dat negeer en alleen luister naar de muziek, merk ik dat mijn kater zich verplaatst.

Langzaam beginnen mijn benen mee te deinen. Bijna heeft hij me in zijn greep, ik wil mijn armen in de lucht gooien als de speakers beginnen te blazen. Nog zes minuten voor het einde en alles valt stil. Technische problemen. Zenuwachtig vraagt Eskmo: “How you guys doing?” Sympathiek is hij in elk geval, de zaal blijft geduldig wachten en lijkt hem niet veel kwalijk te nemen. Maar het moment is weg, de laatste minuten vult hij met iets waar hij zelf ook niet trots op kan zijn. Daar is mijn kater weer, maar de ADE-haat is als sneeuw voor de zon verdwenen. Katerige mensen begrijpen maar al te goed dat sommige dingen niet altijd vlekkeloos verlopen.

Tekst en Foto’s: Alma Mathijsen

.

Eskmo werkt nu samen met die andere progressieveling, Amon Tobin.

Like Ons op Facebook voor meer...

.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “ADE #4: ESKMO live in de Sugar Factory

  1. Pingback: ADE #5: R & S Records neemt de Melkweg over! | Alternative

  2. Pingback: Dubstep Knaller van de Week: EMIKA uit Berlijn | Alternative

  3. Pingback: DJ-set van de week: Jeff Mills en Wookie | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>