ADE #5: R & S Records neemt de Melkweg over!

.

Ons weekend op het Amsterdam Dance Event eindigde snerpend hard met ouderwetse house in de kleine zaal van de Melkweg. Een groot Vlaams label, R & S Records, mocht de hele avond de muziek verzorgen. En dat kunnen ze dus best goed. Vlaams is trouwens vooral slechts nog de naam: Renaat en Sabine, naar de twee oprichters uit Gent. Na de doorstart zijn ze ‘gewoon’ gevestigd in Londen. Een greep uit hun stal: Aphex Twin, James Blake, en Wax Doctor. Zaterdag brachten zij ons Lone, The Chain, Pariah, Blawan en Vondelpark.

 

.

Vondelpark frontman Lewis Rainsbury

.

Het werd een avond vol verassingen. Vondelpark viel ontzettend tegen. Natuurlijk, ze zijn hip en zeer intens bezig met hun muziek. Maar het is toch ook altijd wel fijn als je het publiek meekrijgt, voordat je zelf verloren raakt in jouw trance. En bij Vondelpark ging iedereen bier halen. Deze band heeft potentie, maar er moet iets meer loskomen voordat ze echt kunnen doorbreken.Volgende week staan ze in Den Haag voor het ReWired Festival (een aanrader sowieso, want Rustie komt draaien), en dan krijgen ze een tweede kans!

.

Matt Cutler (aka Lone)

.

Lone was solide, maar een klein beetje saai. Goeie producer, zeker. Maar zeker op het ADE, waar iedereen voortdurend de beste feestjes uit zoekt, moet je wel met het scherpste komen. En dat gebeurde niet. Terwijl hij toch ook wel eens in de tempel van de techno, de Berlijnse Berghain, mag draaien. Maar het was toch wel lekker om weer eens op house te raven, na al die dubstep van de afgelopen tijd. Terwijl The Chain de draaiftafels besteeg liep de zaal echt goed vol. Een rare verzameling mensen bij elkaar was dit. Geen vinger op te leggen wat voor soort mensen er nou precies op af was gekomen. Bij navraag leerden wij dat een groot deel van de zaal gevuld was met mensen die eerder op de avond bij Eskmo hadden staan dansen. Net als wij.

.

The Chain in de Oude Zaal van de Melkweg

.

The Chain creeerde een compromisloze rave. Zeker vooraan was er geen stilstaan bij. Hoge school house, zonder gedoe. Creatief en toch vol routine. Heerlijk was het om in zo’n relatief kleine zaal het gevoel te krijgen dat je op de Potsdammer Platz in Berlijn stond. Wat goed, besefte ik mij, dat de Melkweg in hun oneindige wijsheid besloten hadden R & S zomaar een vrijbrief te geven. En wat fijn dat er zoiets bestaat als het Dance Event.

 

.

Afsluiters Blawan en Pariah mochten het samen doen. Verrassend, en heel erg fijn. Want een groot deel van het publiek wist niet wat ze meemaakten. Twee wereldberoemde DJs, met een onnavolgbare muzieksmaak, op een draaitafel. Dat is het goeie van zo’n label-night! Het werd ge-avanceerde muziek, voor echte fans. Geen gemakzucht, maar een echte muzikanten set. Dit was de perfecte afsluiter voor een fascinerende avond.

 

.

Het Dance Event liep gistermiddag af in de Trouw, en volgens ons was het de leukste editie tot nu toe. En zeer geslaagd. Alle passe-partouts waren al ver van te voren uitverkocht en er stonden de hele week voor elke tent in de stad rijen. En dan heb ik het nog niet eens over de programmering: wat een uitgelezen selectie muzikanten, allemaal in het zelfde lange weekend in onze stad.

.

Fotografie: Joost Stoof

.

.

Like Ons op Facebook, 
want morgen geven we twee kaartjes weg 
voor La Boutique Fantastique 
uit de stal van Kyteman's Kytopia!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>