Kaartjes voor Pinkpop kopen: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt”

De rij in Maastricht

De afgelopen maanden hebben we ons enorm veel bezig gehouden met de Rolling Stones-saga en vooral sinds de line up bekend is, zijn heel wat mensen zenuwachtig voor de kaartverkoop. De Rolling Stones, John Mayer, Arctic Monkeys, Ed Sheeran, Metallica, Biffy Clyro en nog veel meer artiesten staan op het podium tijdens het Pinksterweekend. Blogger Eline Kramp probeerde kaartjes te bemachtigen. Het boodschappenlijstje: 3 weekendtickets en één zaterdagticket.

Door Eline Kramp

6.30 uur

De wekker gaat. Om 10 uur start de kaartverkoop voor Pinkpop Festival. Vooral na de hype over de Rolling Stones afgelopen weken zal het extra storm lopen deze ochtend. Stiekem ben ik best een beetje nerveus. Gaat het ons lukken om tickets te regelen?

7.00

Ik kom net onder de douche vandaan als mijn vriend de badkamer in komt stormen. “Opschieten! Er staat blijkbaar al een rij zag ik op L1!” En hij rent weer naar beneden om boterhammen te smeren. “Die eten we onderweg wel op!”

7.27

Hallo rij.. We komen aan in de straat van de VVV in Maastricht, er staan al zo’n 200 mensen, minstens! Als we de mensen spreken die helemaal vooraan staan, horen we dat zij al sinds gisteravond 19.00 uur voor de deur van de VVV bivakkeren. Netjes sluiten we maar achter aan in de rij.

7.51

Ah, de eerste opkopers zijn al gespot. Zo’n zes jongens geven eerlijk toe dat ze zes tickets voor de zaterdag willen kopen om het vervolgens weer te verkopen voor een hogere prijs. Daar was ik – en met mij vele anderen – enorm bang voor. De komst van de Stones veroorzaakt taferelen die ik nog nooit eerder heb meegemaakt. Ondertussen is de rij al zo’n 400 mensen lang.

8.41

Wachten.. wachten.. De rij schuift beetje bij beetje op. De bivakkerende nachtbrakers breken hun nachtelijke kampen op waardoor we weer twee meter vooruit kunnen. Ondanks de spanning is het enorm gezellig, de festivalsfeer is zelfs al een beetje te voelen in de rij voor de kaartjes. Samen koffie en ontbijt halen en ondertussen herinneringen van de vorige Pinkpopedities ophalen.

9.30

M’n vriend heeft niet genoeg vertrouwen om in de rij te blijven staan en gaat richting een bekende die dichtbij woont om achter de computer te proberen. Een andere vriend van ons is ondertussen ook wakker en schuift zo meteen ook achter de computer.

10.00

Vijf.. Vier.. Drie.. Twee.. ÉÉN! De hele rij (ik denk dat er nu zo’n 600 mensen staan) begint te juichen zodra de VVV haar deuren opent. Helaas gaat het lang duren: er mag maar één persoon tegelijkertijd naar binnen.

10.12

Die andere vriend heeft drie weekendtickets kunnen scoren. Voor hemzelf, mijn vriend, en mij. Nu de rest nog!

10.27

“Kom nu hierheen! Snel! Please!”, appt mijn vriend. Hij komt er via de site doorheen en we kunnen misschien tickets bestellen.

11.15

De zaterdag- en de weekendtickets zijn uitverkocht. We waren nét te laat via Ticketmaster! We staan inmiddels weer bij onze rijgenoten, bij de VVV zijn nog kaarten beschikbaar.

11.22

Nog zo’n twee meter tot de deur.. Spannend.. Er zijn inmiddels alleen nog maar weekendtickets beschikbaar. Omdat de zaterdagtickets uitverkocht zijn moet ik in plaats daarvan nog een weekendticket proberen te bemachtigen.

11.49

Ik sta in de deuropening van de VVV als ik de medewerkers naar buiten zie komen.. De weekendtickets zijn ook uitverkocht. Ik heb mijn eigen ticket, maar het is een bitterzoete overwinning. De helft van onze gebruikelijke Pinkpopgroep kan niet mee dit jaar. Nu maar naar huis, het besef dat ik zelf wel een ticket heb, moet nog een beetje komen. Die heisa van vanochtend, dit heb ik echt nog nooit meegemaakt.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Kaartjes voor Pinkpop kopen: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt”

 1. Muse

  Generatiedingetje denk ik. Heb ooit in de rij gelegen voor Prince, in 1987. Toen ik om acht uur ‘s avonds aankwam bij de Nieuwe Muziekhandel in de Leidsestraat in Amsterdam was ik bepaald niet de eerste. Gelukkig begon te verkoop uiteindelijk om 6 uur ‘s ochtends, in plaats van om 9 uur. Scheelde toch weer een paar uurtjes. Kortom: bij irl-verkoop is 2 uurtjes van tevoren komen niet echt op tijd ;-) .

    /   Reply  / 
 2. Stern

  ”Ik sta in de deuropening van de VVV als ik de medewerkers naar buiten zie komen.. De weekendtickets zijn ook uitverkocht. Ik heb mijn eigen ticket, maar het is een bitterzoete overwinning. ”

  Ik stond in heerlen bij het vvv kantoor al om 6:30.
  Ik heb uiteindelijk alleen maar een maandag ticket kunnen kopen.
  Heb jij nu wel of niet een weekend ticket?

    /   Reply  / 
  1. Robin Bruggeman Auteur

   Als ik het goed gelezen heb heeft ze wel kaartjes voor zichzelf, via internet, maar is het voor de rest van de groep niet gelukt bij de VVV. En het is inderdaad een generatiedingetje waarschijnlijk, aangezien we tegenwoordig allemaal gewend zijn om als idioten voor de computer te zitten F5′en als er een voorverkoop begint.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>