Tien tips voor Lowlands 2014 die je absoluut niet mag missen

En zo gaat het opeens hard in festivalland. Terwijl Sziget net een paar dagen bezig is, is het dit weekend ook tijd voor Lowlands en ook in Biddinghuizen staan er, ondanks een paar flinke gaten in het programma (waar zijn bijvoorbeeld Outkast en The War On Drugs?), genoeg leuke dingen op het programma.

De drie afsluiters Queens Of The Stone Age, Stromae en Disclosure gaan ongetwijfeld knallen, al is het bij die laatste nog even wachten of ze de Alpha vol kunnen krijgen. Als je verder nog niet weet wat er allemaal voor moois valt te beleven, hier zijn tien acts die je absoluut niet mag missen dit weekend.

Sam Smith (vrijdag 15-08, 13:55 Grolsch)

Sam Smith scoorde al een aantal hits en heeft nu dit jaar op Lowlands de eer om de Grolsch te openen.

Real Estate (zaterdag 16-08, 13:15 India)

Real Estate maakt al een paar albums lang lekkere dreampop, ideaal voor op een festival zou je zeggen.

Gregory Porter (zaterdag 16-08, 16:00 Bravo)

Gregory Porter is inmiddels een vaak geziene gast in ons land. Hij heeft al een paar puike platen afgeleverd en zou ook op Lowlands moeten aanslaan met zijn mix van jazz, blues en soul.

Chet Faker (zaterdag 16-08, 18:45 India)

Chet Faker maakte met Built On Glass een hele sterke plaat, met een heerlijke mix van jazz en elektronische muziek. Ideaal festivalmateriaal dus. Wel een lastige keuze want The Acid staat rond dezelfde tijd in de X-Ray.

James Holden (zaterdag 16-08, 19:40 Bravo)

Voor nog meer spannende elektronische muziek kan je daarna door naar de Bravo waar James Holden achter de knoppen staat. Hij leverde vorig jaar met The Inheritors een knappe plaat af en zal ongetwijfeld ook op Lowlands de voetjes van de vloer krijgen.

The National (zaterdag 16-08, 20:50 Grolsch)

The National begint met hun derde Lowlands-optreden in de laatste zeven jaar een beetje bij het meubilair te horen. Dat de band weer op het programma staat is niet onterecht; The National maakt nog steeds prachtige indie waarbij zanger Matt Berninger zich helemaal geeft. Om vast een beetje in de stemming te komen raden we de docu Mistaken For Strangers aan.

Fink (zondag 17-08, 11:30 Bravo)

Op zondag loont het om eens een keertje een beetje op tijd uit je tentje te kruipen. Grootmeester Fink staat namelijk om half 12 al in de Bravo om je rustig wakker te laten worden op de tonen van zijn prachtige plaat Hard Believer.

Jonathan Wilson (zondag 17-08, 14:30 India)

Als je na Fink nog een beetje loom bent raden we je aan om om half 3 de India op te zoeken. Jonathan Wilson zal je daar meenemen naar het Californië van de jaren ’70 met relaxte gitaarsolo’s, improvisaties en natuurlijk ook hele mooie liedjes.

Typhoon (zondag 17-08, 19:15 Bravo)

Typhoon leverde dit jaar met Lobi Da Basi een plaat af die wel eens tot de klassiekers van de Nederlandse hiphop zou kunnen gaan behoren. Velen benoemden hem tot één van de hoogtepunten van North Sea Jazz, dus het is zeker de moeite waard om even een kijkje te gaan nemen.

Portishead (zondag 17-08, 20:40 Grolsch)

Portishead is met drie albums in haar twintigjarig bestaan niet heel productief te noemen. Die drie albums zijn echter wel zulke klassiekers dat het optreden van de triphop-band in de Grolsch wel eens heel speciaal zou kunnen worden. Overigens staat St. Vincent ongeveer rond dezelfde tijd in de India.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>