Meer geld naar Nederlandse festivals

Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, repareert de forse bezuinigingen die het vorige kabinet heeft doorgevoerd op de subsidies aan culturele instellingen. Zo maakt ze onder andere geld vrij voor Nederlandse festivals.

Door Eline Kramp

Bussemaker reserveert 18 miljoen euro op haar begroting, meldt NRC vandaag. Een groot deel gaat naar musea en orkesten, maar ruim 2,6 miljoen euro daarvan is gereserveerd voor de Nederlandse festivals. De Raad voor Cultuur adviseerde om daar meer geld in te steken, omdat festivals momenteel een jonger publiek met nieuwe kunstvormen bedienen.

Waar dat geld straks precies heengaat, is nog niet te zeggen. De Tweede Kamer debatteert 25 juni samen met Jet Bussemaker over haar begroting, dan is er ook meer bekend over de besteding van die 2,6 miljoen euro.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>