Vijf tips die je niet mag missen voor Pinkpop 2015

Nog maar een paar dagen en dan is het weer tijd voor Pinkpop. Het programma van dit jaar is behoorlijk popgeoriënteerd, al is er voor de liefhebber nog genoeg leuks te ontdekken. Daarom hebben we speciaal vijf acts uit het programma opgeduikeld je zeker niet mag laten schieten.

Omdat headlinerkanonnen als Muse en Foo Fighters, beide ongetwijfeld goed voor een spetterende show, logische kost zijn, zijn die maar even buiten beschouwing gelaten. Elbow en De Jeugd Van Tegenwoordig zijn ook altijd de moeite waard.

Gaz Coombes (zaterdag 13 juni, 14:00 Brand Bier Stage)

Supergrassfrontman Gaz Coombes was in de jaren negentig verantwoordelijk voor een aantal van de grootste Britpopanthems. Inmiddels probeert hij het al een tijdje, niet onverdienstelijk, solo.

Lonely The Brave (zaterdag 13 juni, 20:15 Stage 4)

Post-hardcore band Lonely The Brave is er wel eentje voor de festivalweides, al staan ze op Pinkpop in de kleine(re) Stage 4 tent. Denk aan grootse rock in de stijl van Biffy Clyro, met het nodige bombast.

Eagles Of Death Metal (zaterdag 13 juni, 21:15 Brand Bier Stage)

Eagles Of Death Metal begon als een hobbyprojectje van Queens Of The Stone Age frontman Josh Homme en zijn beste maat Jessie Hughes, en eigenlijk is het dat nog steeds. Live is Homme er niet bij, maar de besnorde Hughes kan de band ook prima in zijn eentje dragen.

Frank Turner and the Sleeping Souls (zondag 14 juni, 13:45 Mainstage)

Punktroubadour Frank Turner heeft in Nederland al een behoorlijke fanschare opgebouwd, die ook allemaal trouw naar zijn clubshows gaan. In Engeland wist Turner zelfs al Wembley te vullen (een deel van het stadion was afgesloten), al is hij hier ook weer niet zo groot. Het hoofdpodium vroeg in de middag zal dan ook andere koek zijn, maar zeker de moeite waard.

Typhoon (zondag 14 juni, 14:30 3FM Stage)

Na Frank Turner kun je dan mooi meteen door naar de 3FM Stage voor Typhoon. Er is al veel gezegd over de Nederlandse rapper die vorig jaar één van de beste platen van het jaar afleverde, maar één ding is gegarandeerd: bij Typhoon vind je het grootste feest van het hele weekend.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Vijf tips die je niet mag missen voor Pinkpop 2015

 1. Rene

  Leuke artiesten, maar Gaz Coombes is natuurlijk de zanger van Supergrass, niet supertramp ;)

    /   Reply  / 
  1. Robin Bruggeman Auteur

   Foutje, lijkt ook zo op elkaar natuurlijk ;)

     /   Reply  / 
 2. Ilse

  Volgens mij is Gaz Coombes niet de frontman van Supertramp, maar van Supergrass ;)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>