Tien aanraders voor Best Kept Secret 2015

Dit weekend is het alweer tijd voor de derde editie van Best Kept Secret, met ook dit jaar een sterke en gevarieerde line-up. De headliners The Libertines, Alt-J en Noel Gallagher’s High Flying Birds zijn al niet mis, maar in het veld daaronder is ook nog genoeg leuks te ontdekken.

Hier zijn tien aanraders voor het weekend:

Earl Sweatshirt (vrijdag 19 juni, 18:00 Two)

Earl Sweatshirt bracht eerder dit jaar zijn tweede album I Don’t Like Shit, I Don’t Go Outside uit, gevuld met donkere hiphop. Live heeft hij als lid van Odd Future ook een aardige reputatie opgebouwd.

Chet Faker (vrijdag 19 juni, 19:30 Two)

Chet Faker maakte vorig jaar al een rondje langs de festivals en ook dit jaar is zijn mix van r&b, jazz en elektronische muziek een must see.

The Tallest Man On Earth (vrijdag 19 juni, 20:30 One)

The Tallest Man On Earth bracht onlangs Dark Bird Is Home uit, zijn vierde voltreffer op rij, gevuld met mooie breekbare folkliedjes.

Death Cab For Cutie (zaterdag 20 juni, 17:45 Two)

Het is alweer even geleden dat we Death Cab For Cutie in Nederland konden bewonderen. Voor Kintsugi is de indieband weer aan het touren.

Ride (zaterdag 20 juni, 19:45 Two)

Ride kwam vorig jaar na een lange pauze weer bij elkaar en speelde onlangs een sterke show in Paradiso. Voor iedereen die van shoegaze houdt niet te missen.

A$AP Rocky (zaterdag 20 juni, 21:45 Two)

Wie zijn hiphop liever wat hitgevoeliger heeft dan Earl Sweatshirt doet er goed aan een kijkje te nemen bij A$AP Rocky. Zijn laatste album is een behoorlijke krachttoer, met een paar absolute uitschieters.

Kiasmos (zaterdag 20 juni, 1:45 Three)

Kiasmos is een zijproject van componist Ólafur Arnalds. Samen met Janus Rasmussen maakt hij dromerige elektronische muziek.

Jonny Greenwood & The London Contemporary Orchestra (zondag 21 juni, 11:00 One)

Op zondagochtend wakker worden kan niet beter dan bij de klassieke composities van Radiohead gitarist Jonny Greenwood. Naast eigen gecomponeerde stukken zal er veel van zijn filmmuziek langskomen.

Future Islands (zondag 21 juni, 17:45 One)

2014 was één grote zegetocht voor Future Islands en ook dit jaar zijn ze weer terug met hun lekkere synthpopnummers (en dansjes natuurlijk)

Typhoon (zondag 21 juni, 18:45 Two)

Ik blijf het maar zeggen, maar gaat dat zien! Op Pinkpop bewees Typhoon weer dat hij zonder moeite een heel veld om zijn vinger windt en op Best Kept Secret wordt het ongetwijfeld weer geweldig.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>