Wie vervangt Foo Fighters op Rock Werchter 2015?

Vrijdagmiddag 16:00 was de afgelopen maanden het tijdstip dat er nieuws uit Werchter kwam, als er nieuwe namen werden toegevoegd aan het affiche tenminste. Gistermiddag bleef het echter stil, nog steeds geen vervanger voor Foo Fighters, die over minder dan een week de eerste dag van het festival af zouden sluiten.

Of het een goed teken is dat er nog niets bekend is, is niet te zeggen. Het geeft wel aan dat de organisatie van Rock Werchter druk bezig is om een vervanger te vinden. Die tijd hebben ze ook; terwijl Pinkpop een dag van tevoren werd overvallen door het nieuws van de beenbreuk van Dave Grohl (en daardoor niet verder kwam dan Triggerfinger) heeft Werchter bijna twee weken, al is het natuurlijk lastig om op korte termijn een headliner uit de hoge hoed te toveren.

Inmiddels wordt er al een aantal dagen druk gespeculeerd over wie Foo Fighters zou moeten vervangen, waarbij de opties uiteenlopen van ‘dat zou best wel eens kunnen’ tot onwaarschijnlijk. Hier zijn ze allemaal op een rijtje:

De twee namen die het meest genoemd worden zijn die van Jack White en Blur. White verving vorig jaar Drake op het laatste moment op Roskilde, en vanuit die logica zou je door kunnen redeneren dat hij ook voor Werchter een optie is. Hij is echter niet aan het touren momenteel, dus zou speciaal voor één show naar Europa moeten komen. Dan is Blur een logischere keuze. De band is aan het touren, is die donderdag vrij, heeft onlangs een nieuwe plaat uitgebracht en was in 2013 één van de absolute hoogtepunten van Rock Werchter.

Twee andere acts die voorbij komen zijn Editors en Queens Of The Stone Age. Editors hebben net de opnames van hun nieuwe album afgerond en zijn dus beschikbaar. Daarnaast zijn de Britten een graag geziene gast op de weide van Werchter. Queens Of The Stone Age frontman Josh Homme is (waarschijnlijk) die dag al op Werchter met zijn Eagles Of Death Metal, al zou dan nog de rest van de band ingevlogen moeten worden. Daarnaast heeft Homme niet zo lang geleden aangegeven dat QOTSA een pauze heeft ingelast. De band past wel het meest bij de stijl van Foo Fighters, maar is waarschijnlijk geen haalbare optie.

Dan zijn er nog wat acts die in de buurt zijn en zouden kunnen inspringen. Kiss was deze week nog in Nederland, maar lijkt niet echt op Werchter te passen. Arctic Monkeys valt een beetje in dezelfde groep als Editors, de band hoeft niet van ver te komen en heeft toch al regelmatig op Werchter gestaan. The Strokes zijn ook nog in de buurt, na een concert in het Londense Hyde Park en hoeven alleen maar even het Kanaal over te steken.

Kanye West staat in hetzelfde weekend op Glastonbury, maar lijkt niet echt een waarschijnlijke keuze. Een andere headliner van het Britse festival, The Who, zou ook nog kunnen, de band heeft op die donderdag niets in de agenda staan en is een grote naam.

Datzelfde Glastonbury heeft overigens Florence + The Machine binnengehaald als vervanger van Foo Fighters. Toegegeven, Florence is in haar thuisland een grotere naam dan hier, maar het zou kunnen dat Werchter ook een ‘Pinkpopje’ doet. Florence + The Machine zou dan de afsluiter kunnen worden, terwijl haar plek in de vroege avond wordt overgenomen door bijvoorbeeld een dEUS.

Met nog vijf dagen te gaan tot de start van Rock Werchter 2015 kan het niet heel lang meer duren voordat we meer weten.

Update 22-06

En het antwoord is… geen van bovenstaande acts. Rock Werchter heeft vanmiddag bekend gemaakt dat Faith No More de vervanger van Foo Fighters wordt.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Wie vervangt Foo Fighters op Rock Werchter 2015?

 1. peewee

  Kiss zou prima passen. Lekkere rock, goeie show en ze worden tegenwoordig weer gedraaid op de radio. Ik zeg doen!

    /   Reply  / 
 2. Pascal

  Ook in de buurt zonder optreden op donderdag: ZZ Top

    /   Reply  / 
  1. michelle

   ik zeg DOEN!!!!!

     /   Reply  / 
 3. peewee

  ZZ_top…Waaahh, maak me gek!

    /   Reply  / 
 4. Paulus

  Zou toch proberen of clawfinger geen zin heeft om foo te vervangen goeie opvulling

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>