Nooit van Gehoord? – Fleet Foxes

Fleet FoxesIedereen die met regelmaat en liefde luistert naar Neil Young, My Morning Jacket, Great Lake Swimmers, Dolorean, Iron & Wine of South San Gabriel, doet er verstandig aan dit jaar het vijfkoppige Fleet Foxes uit Seattle scherp in de smiezen te houden. Het mag duidelijk zijn welk soort muziek de band maakt en anders had u het wellicht al aan de baard en geruite overhemden op de foto gezien: heerlijk landerige, rijk gearrangeerde pop en Americana met kraakheldere zang en bloedmooie meerstemmige harmonieën.

Een bezwaar dat je zou kunnen aandragen is dat het hoge stemgeluid van zanger Robin Pecknold soms wel heel erg op dat van Jim James van My Morning Jacket lijkt. Maar dat is beslist geen reden om deze band af te schrijven: daarvoor zijn samenzang en arrangementen de mooi en knap uitgedacht en de liedjes zelf veel te goed en bij vlagen tranentrekkend mooi.

Dat hoor je al op Sun Giant EP, die in z'n geheel op de MySpace van Fleet Foxes te beluisteren is. Op 3 juni volgt via Sub Pop de officiele release van een prachtig titelloos debuutalbum met daarop elf nummers. Maar een beetje zoeken, en je kunt er nu al van genieten. Dat heeft de band zelf ook door, zo lezen we in een MySpace-blogbericht. Waarlijk een ontdekking voor de fijnproever, dit Fleet Foxes!

Fleet Foxes – Sing Songs (live)
http://blog.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendID=7279488&blogID=358557092

Fleet Foxes – Summertime

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nooit van Gehoord? – Fleet Foxes

 1. Freakystyle

  Pitchfork loopt dit al een tijdje te hypen en ben wel benieuwd geworden. Dan is zo’n linkje wel makkelijk. (moest er wel even over doen om te ontdekken dat ‘descargar’ downloaden is…)

    /   Reply  / 
 2. Freakystyle

  Ik heb de EP beluisterd en die ademt wel erg de sfeer van My Morning Jacket, vooral de laatste track Innocent Son. Maar erg is dat niet.

    /   Reply  / 
 3. Vinckske

  Fleet foxes zij gewoon zalig.
  Ik kijk echt uit naar hun concert in Brussel op 3 juni

    /   Reply  / 
 4. Peter de Kam

  Dit is de plaat die Brian Wilson ooit wou maken, maar in een vlaag van verstandverbijstering verbrande… wat een album is dit.

    /   Reply  / 
 5. Maria

  Sinds kort ook Fleet Foxes ‘ontdekt’.
  Prachtig!!!! Kan er op het moment uren en uren naar luisteren!

    /   Reply  / 
 6. Pingback: Crossing Border: warme muzikale dekens tegen de kou | Alternative

 7. Pingback: TV On The Radio maakt album van het jaar | Alternative

 8. Pingback: Weet u nog? - Alternative Blog in maart 2008 | Alternative

 9. Pingback: Rock Werchter 2009: tien acts die je niet mag missen | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>