Nooit van Gehoord? Lowlands 2010 – Peggy Sue

U bent op zoek naar het charmantst rammelende, indiefolk damesduo van Lowlands 2010? Zorg dan dat je zaterdagavond in Lima bent bij het optreden van Peggy Sue. Peggy Who? Peggy Sue,  vernoemd naar een liedje van good old Buddy Holly en afkomstig uit het Zuid-Engelse Brighton, en voorheen opererend als Peggy Sue and the Pirates of Peggy Sue and the Pictures. Goede vriendinnen Rosa ‘REX’ Slade and KatyBeth ‘KLAW’ Young vormen de kern van Peggy Sue, op plaat en live inmiddels aangevuld met drummer Olly Joyce. Wat voor muziek de dames maken, is zodoende in de eerste zin al weggeven: indiefolkpopliedjes van het lieve soort, losjes tot lekker rammelend gespeeld en met prima samenzang, zo is te horen op MySpace. Een akoestische CocoRosie zonder operazang en fietsbellen, anyone?

Ware nachtegaaltjes zijn de dames niet: hun stemmen en de liedjes zijn vooralsnog fijn ongepolijst, een enkele keer zelfs tegen het valse aan. En in ieder geval goed en vooral léuk genoeg om al getourd te mogen hebben met onder anderen Kate Nash, Laura Marling, Mumford & Sons en The Maccabees.

Een debuutalbum genaamd Fossils And Other Phantoms is afgelopen voorjaar al uitgekomen. Peggy Sue speelt op Lowlands op zaterdagavond 21 augustus om 20.00 uur op het Lima-podium, keurig tijdens Anouk (Alpha) en Local Natives (India). Meer eerdere tips van Alternative Blog onder deze Peggy Sue-video’s:

Peggy Sue – Lover’s Gone

Peggy Sue – The Sea The Sea

Peggy Sue – Alice In The Kitchen

Meer Lowlands op Alternative Blog alhier, plus meer tips voor spannende nieuwe bands in de polder op 20, 21 en 22 augustus:
- Airship
- Tame Impala
- Villagers
- Gonjasufi
- The Soft Pack
- Surfer Blood
- Fool’s Gold
- Two Door Cinema Club
- Delphic
- The Drums
- Cymbals Eat Guitars

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nooit van Gehoord? Lowlands 2010 – Peggy Sue

  1. Pingback: Nooit van Gehoord? Lowlands 2010 – Jesca Hoop | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>