Checken! BRNS

Niet alles wat uit Brussel komt is slecht mensen! Dit is geen politiek statement (hoewel dat ook hout zou snijden), maar gaat over een talentvolle rockgroep uit de Belgische hoofdstad. BRNS is de naam.

BRNS is een alternatieve rockband die het experiment niet schuwt. De vier multi-instrumentalisten zijn van alle markten thuis: ze tikken subtiel op de koebel of andere aparte percussie, spelen mooie melodieën op toetsen maar zetten af en toe ook de versterkers flink aan.  BRNS gebruikt  stevige gitaren maar zingt ook piekfijne koortjes. Geen al te gemakkelijke popsongs, maar toch aanstekelijk. Het is moeilijk de vinger te leggen op wat deze band zo goed maakt, maar vrijwel alle songs hebben wel hun memorabele momenten. Probeer het zelf, zou ik zeggen.

In eigen land speelde de groep al met onder meer met Django Django en Cloud Nothings. Twee weken geleden verscheen debuutplaat Wounded, die je hier onder kan beluisteren. Wounded is voor zeven euro’tjes digitaal op de kop te tikken. Aanrader!


En tot slot een tof filmpje: het fijne ‘Mexico’ wordt onversterkt en met pollepels (jawel, pollepels!) in een huiskamer ten gehore gebracht.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>