Plug It In! Next Best Band #123: Let’s Go Eskimo

Met de rubriek Plug It In zet Next Best Band iedere week één aanstormende band full blown in de spotlight. Deze keer gaat het om het Utrechtse Let’s Go Eskimo.

Let’s Go Eskimo ontstond in 2008 met de bevriende Sander (gitaar/zang) en Max (drums). De twee gingen op zoek naar een bassist en vonden die in Robert. Sindsdien timmert het drietal al onafscheidelijk aan de weg. In 2010 kreeg Let’s Go Eskimo echt een gezicht door de opname van hun eerste demo Smack ‘n Crack. Fret Magazine riep de demo uit als demo van de maand en kwam hij op de Hollandse Nieuwe van 3voor12. Deze demo zorgde er voor dat Let’s Go Eskimo in 2011 een boekingsbureau scoorde waardoor ze al snel op Eurosonic konden aantreden.

2012 Lijkt het jaar van Let’s Go Eskimo te worden, het begon met een uitverkocht Ekko voor hun EP release waarna ze de Utrechtse boeker Hedgehog Bookings strikten. Daarnaast speelt de band net als in 2011 in de Popronde. We gaan dus nog veel van de Utrechtse bluespunk band horen!

Interview Next Best Band

Waar staat Let’s Go Eskimo voor?

We zijn Let’s Go Eskimo begonnen, omdat we allen onze muzikale expressiviteit kwijt wilden. De eerste paar jaar zijn we op zoek gegaan naar de soort muziek die we wilden spleen en na verloop van tijd kwam daar de stijl uit die we nu spelen: bluespunk. Doordat we vaak optreden zijn we er achter gekomen dat er voor je ‘als band’ zijnde er bepaalde deuren opengaan die voor normale mensen gesloten blijven. Hierdoor hebben we veel steden bezocht, waar we alle leuke plekken kennen, en veel vrienden hebben gemaakt.

 

Hoe is Let’s Go Eskimo ontstaan?

Max en Sander studeerden samen dus er waren al een drummer en een gitarist. We hadden alleen nog een bassist nodig. Na een oerkreet van Sander op het web reageerde Robert en sindsdien zitten we aan elkaar vast.

 

Wat weet nog niemand over jullie?

Heel veel dingen weten mensen nog niet over ons maar we denken ook niet dat dit veel uitmaakt. We zijn geen band die diepzinnige liedjes schrijven over onze gevoelens, jeugdliefdes of politiek. Van zulke bands zijn er genoeg. Kom gewoon kijken naar onze optredens drink bier, breek de tent af, doe wat je wil. Het gaat erbij ons om dat mensen een gave avond hebben. No-nonsense bluespunk.

 

Hoe zijn jullie op de bandnaam gekomen?

Max luisterde ooit naar een nummer van de Arctic Monkeys, daar werd let’s go Eskimo in gezongen. Wat wel lekker klonk en uiteraard ook nog eens rijmt.

 

Vertel eens over één van jullie hoogtepunten?

2012 is al een hoogtepunt in spe: In het kort hebben wij de Ekko bijna uitverkocht met onze EP release, daarvoor hebben wij ook onze videoclip gemaakt. Kort daarna zijn we in contact gekomen met de Utrechtse boeker Hedgehog Bookings en hebben we daar een contract getekend, daarbovenop zijn we toegevoegd aan de bandlijst van de Popronde 2012. So far so good dus!

 

Wie zijn jullie inspiratiebronnen?

Het is gaaf als een band kracht haalt uit zijn beperkingen, Seasick Steve is een goed voorbeeld voor ons, omdat hij al muziek kan halen uit een elastiek met een houten stock. In die zin is hij een soort Macgyver van de muziek.

 

Naar welke artiesten luisteren jullie zelf?

De vraag is wat niet. Maar graag lichten we enkele bands eruit: The Bronx, Triggerfinger, , jaren ’70 filmmuziek en naar veel hedendaagse Nederlandse bands als Shaking Godspeed en lokale helden De Kling.

 

Hoe schrijven jullie nummers?

Meestal begint Sander met een begin stukje wat dan door de Lets Go Eskimo-molen wordt gehaald en verbazingwekkend komt daar dan een nummer uit.

 

Wat is de grootste uitdaging die jullie als band tegen zijn gekomen?

Het steeds weer regelen van een bassdrum tijdens popronde 2011. Deze paste net niet in onze wagen. We zijn destijds uitgekafferd door een dude die de backline regelde dat het ons nooit meer zou lukken om een bassdrum in elke stad te regelen. Wij gingen de uitdaging aan en tot nu toe is het altijd goed gekomen.

 

Wat zouden jullie als band graag willen bereiken?

Touren in het buitenland en het kopen van een bus waar wel een bassdrum in past.

 

Met welke artiest/band zouden jullie nog wel eens samen willen werken en wat voor nummer zou dat worden?

Black Diamond Heavies en dan vooral met James Leg. Het word dan echt zo’n enorm dik vet rauw nummer een enorme vibe komt uit de speakers. Wanneer je het zal spelen op een warme zomerse dag dat regenwormen alsnog uit de grond komen kruipen om te luisteren en te voelen.

 

Welke andere Next Best Band band zouden jullie graag nog even uit willen lichten en waarom?

De Kling, super vet bandje bij ons uit de buurt die er zeker gaan komen.

 

Kunnen jullie nog wat leuke videofacts vertellen over de clip?

Het productiebudget is voornamelijk opgegaan aan bier en Bbq. Alles is opgenomen aan de grachten in Utrecht.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>