Recensie: Temples – Sun Structures

In thuisland Engeland werd Temples op basis van eerste single “Shelter Song” al uitgeroepen tot de nieuwe ‘grote hoop van de Britse popmuziek’. Op debuut Sun Structures doet het viertal uit Kettering haar best om aan de hype te voldoen met een aardige psychedelische plaat als gevolg.

Zanger en gitarist James Bagshaw is geen onbekende in de Britse muziekwereld. Voordat hij samen met bassist Thomas Warmsley Temples vormde werkte hij al in The Moons en Sukie, wiens single “Pink-A-Pade” de nummer 1 positie op de Britse indielijst bereikte. Op Sun Structures borduurt Bagshaw hierop voort met toegankelijke nummers met, bij vlagen, spannende riffjes en melodieën.

Wat opvalt bij het luisteren van Sun Structures is dat Temples goed heeft geluisterd naar andere (neo)psychedelische bands als Tame Impala en The Black Angels. Dit is ook een beetje het euvel van de plaat, het is nergens echt origineel en het kabbelt teveel. Nummers als “A Question Isn’t Answered” en “Mesmerise” zijn aardig, maar er staan ook veel liedjes op de plaat die compleet inwisselbaar zijn.

Noel Gallagher en Johnny Marr riepen Temples al uit tot beste nieuwe band van Engeland. De groep heeft deze uitspraak echter niet onderbouwd met een dijk van een debuutplaat. Misschien dat Temples hoge ogen kan gooien met een opvolger, want “Shelter Song” laat horen dat er weldegelijk meer in het vat zit.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>