Recensie: Jungle – Jungle

Jungle werd met de retespannende single ‘Busy Earnin’’ één van de grootste hypes van dit jaar tot nu toe. ‘Buys Earnin’’ was nieuw, klonk fris en hoewel het nummer met de ‘graaimentaliteit’ en dergelijke misschien een beetje een belegen onderwerp had, had het wel een aangenaam scherp randje dat heel benieuwd maakte naar meer werk van het Britse dancecollectief.

Nu debuut Jungle daar is kunnen we stellen dat ‘Busy Earnin’’ als een soort blauwdruk heeft gefungeerd voor de rest van het album. Op elk nummer gebeurt wel wat, toeters en blazers hier, een sirenetje daar en verder de falsetstemmen Josh Lloyd-Watson en Tom McFarland, de twee frontmannen van Jungle.

Dat betekent echter ook dat alle nummers vakkundig productioneel dichtgetimmerd zijn, allemaal enorm veel op elkaar lijken en verder totaal geen ruimte krijgen om te ademen. Elk nummer op Jungle klinkt als een kloon van ‘Busy Earnin’’ die op de één of andere manier niet helemaal goed gelukt is. Het dichtst in de buurt van het origineel komen nog ‘The Heat’ en ‘Platoon’, die niet geheel toevallig ook allebei als single zijn uitgebracht.

Live schijnt Jungle de frisheid en spanning waarop we op Jungle gehoopt hadden wel over te kunnen brengen. Op plaat is het helaas vooral erg veilig en overgeproduceerd. Wie graag iets van Jungle in de kast wil hebben staan kan het beter bij dat ene singletje houden, de rest van hun debuut is volstrekt overbodig.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>