Recensie: Viet Cong – Viet Cong

Viet Cong werd begin vorig jaar al getipt als één van de bands waar we naar uit moesten kijken. Het heeft even geduurd, maar nu is daar eindelijk hun debuut, al is de band niet echt ‘nieuw’. Zanger/bassist Matt Flegel en drummer Mike Wallace verdienden al eerder hun sporen in de Canadese band Women, die in 2010 uit elkaar viel.

Viet Cong is in ieder geval het wachten waard geweest. De plaat is een gebalde vuist van zevenendertig minuten, vol met indierock die tussen de noise en postpunk in zit, maar vooral uitblinkt in toegankelijkheid. Openers ‘Newspaper Spoons’ en ‘Pointless Exporience’ zijn gruizig en rammelend, en ook scherp en to the point. Flegels stem zit ergens in de buurt van Interpol en Echo and the Bunnymen, terwijl Viet Cong bij vlagen, en dan met name op ‘Continental Shelf’, klinkt als hun mede-Canadezen van Wolf Parade.

De band geeft verder vooral gas op ‘March Of Progress’ en ‘Bunker Buster’, terwijl het de tijd neemt op de elf minuten durende afsluiter ‘Death’, een eerbetoon aan de drie jaar geleden overleden Women-gitarist Christopher Reimer. Met het scanderen van “We will never get old” neemt Viet Cong op hun heerlijke debuut afscheid van hun bandmaat.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>