Deze 20 albums beloven van 2016 weer een fantastisch muziekjaar te maken

Thom Yorke en Jonny Greenwood van Radiohead in de studio (Bron:Twitter/nigelgod)

Thom Yorke en Jonny Greenwood van Radiohead in de studio (Bron: Twitter/nigelgod)

2015 zal moeilijk te kloppen zijn, kijk maar eens wat er vorig jaar allemaal voor geweldige muziek is uitgebracht. Toch hoeven we voor het aankomende jaar niet te vrezen; ook in 2016 lijken er weer een hoop mooie dingen aan te komen, met hopelijk eindelijk eens die albums van Tool en Radiohead waar iedereen al jaren op aan het wachten is.

David Bowie -  (Blackstar) (8 januari)

David Bowie bijt het spits af met een plaat die op het eerste gehoor flink de diepte in zal gaan.

Animal Collective – Painting With (19 februari)

De georganiseerde chaos van Animal Collective keert in februari terug met alweer het tiende studioalbum.

Jesu/Sun Kil Moon – Jesu/Sun Kil Moon (19 februari)

De samenwerking tussen Mark Kozelek en Justin Broadrick van Godflesh kan haast niet anders dan een lading mooie liedjes opleveren.

Brian Fallon – Painkillers (11 maart)

The Gaslight Anthem-frontman Brian Fallon gaat solo en lijkt afgaande op eerste single ‘A Wonderful Life’ niet echt op zoek naar een andere sound.

Underworld – Barbara Barbara, We Face a Shining Future (18 maart)

Underworld liet op Lowlands horen het trucje nog niet verleerd te zijn. Op 18 maart brengen de Britten hun negende plaat uit.

Swans – NNB (eerste helft 2016)

Swans maakte twee jaar geleden nog indruk met To Be Kind. Het nieuwe album wordt de laatste in de huidige bezetting, dus dat kan niet anders dan een knallend afscheid worden.

Bon Iver – NNB

Bon Iver is al jaren een ongrijpbaar mysterie dat compleet van de kaart leek te zijn verdwenen. Justin Vernon maakt echter nog steeds muziek en lijkt dit jaar weer een album uit te gaan brengen.

Haim NNB

Haim debuteerde in 2013 overdonderend met Days Are Gone. De opvolger zit in de pijplijn.

The Last Shadow Puppets NNB

Het was zo lang stil rond The Last Shadow Puppets dat het erop leek dat er nooit meer een tweede album zou komen. Het gelegenheidsduo van Miles Kane en Alex Turner is echter weer bij elkaar voor de opvolger van The Age Of The Understatement.

M83 – NNB

Vier jaar geleden alweer is het dat M83 Hurry Up, We’re Dreaming uitbracht. Voor een nieuw album geldt: ‘hurry up, we’re wainting’.

Phoenix – NNB

Het zesde studioalbum van Phoenix zit ook alweer een tijdje in de pijplijn. Hopelijk weten ze weer zo’n perfecte indiepopplaat te maken als Wolfgang Amadeus Phoenix.

Phosphorescent – NNB

Phosphorescent maakt prachtige muziek in hetzelfde hoekje als Bon Iver. Zijn Muchacho was één van de hoogtepunten van 2013.

Radiohead – NNB

Oke, Radiohead stond begin 2015 al in hetzelfde soort lijstje als je nu aan het lezen bent. In 2016 lijkt het er dan toch eindelijk van te gaan komen, al is het altijd maar afwachten natuurlijk.

Tool – NNB

Voor Tool geldt eigenlijk precies hetzelfde als voor Radiohead: waar blijft dat album nou?

Bruce Springsteen – NNB

The Boss heeft al laten weten dat zijn volgende album een soloaangelegenheid wordt waar hij de E-Street Band even voor opzij schuift. Wat dat precies betekent wordt later dit jaar duidelijk.

The xx – NNB

The xx is weer in de studio voor het derde studioalbum.

Pearl Jam – NNB

Pearl Jam is van plan in 2016 een nieuwe plaat uit te brengen, met eventueel een bijbehorende (festival)tour.

Beck – NNB

Twee jaar geleden gooide Beck hoge ogen met het prachtige, folkie Morning Phase. Voor zijn nieuwe album lijkt hij wat anders in gedachten te hebben, met meer discoinvloeden.

Gorillaz – NNB

Nog zo’n band waarvan niet duidelijk was dat we er ooit nog iets van zouden horen. Damon Albarn heeft echter een druk jaar voor de boeg, met ook een plaat van The Good, The Bad & The Queen in de planning.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Deze 20 albums beloven van 2016 weer een fantastisch muziekjaar te maken

  1. Jan

    Hi Robin,

    Aardig bon lijstje maar ik mis wel echt het nieuwe album ‘Not To Disappear’ van Daughter die op 15 januari uitkomt. Zou je er toch niet een top 21 van maken? ;)

    Groet, Jan

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>