Waardering voor Alternative Blog bij Dutch Bloggies 2007

Om met de deur in huis te vallen: Alternative Blog is gisteravond niet in de prijzen gevallen bij de uitreiking van Dutch Bloggies 2007, de prijzen voor de beste weblogs. Had ik ook niet verwacht, volgens een ingewijde van de jury nota bene wel mooi tweede geworden, terwijl de nominatie al leuk genoeg was!. Winnaar in de categorie beste muziekweblog is uiteindelijk Marco Raaphorst geworden. Hij blogt vooral over zichzelf als muzikant en over de muziekindustrie. Waardering voor Alternative Blog was er trouwens duidelijk wel van de jury, lees daarvoor maar het juryrapport over de muziekweblogs. "Na de eerste stemronde stonden twee blogs op een gedeelde eerste plaats, FileUnder en Jazzpodium, gevolgd door Alternative.blog.nl en Popscene."

In het verwijt van de jury dat er op veel blogs uiteindelijk geen muziek te horen is, kan ik me natuurlijk niet vinden. Want als het even kan, wordt er een muziekvideo bij de berichten geplaatst en natuurlijk link ik me voor jou, de lezer, suf naar alle MySpace-pagina's van bands en acts waarover ik schrijf. Na een praatje met een van de juryleden mag ik mezelf dan ook heel stiekem de tweede plaats toekennen. Joehoe!

Het was verder een gezellige boel, met zoveel bloggers onder elkaar in het Atrium van het Haagse stadhuis waar de Dutch Bloggies werden uitgereikt. Al was het hoogtepunt van de avond misschien niet eens al die uitreikingen, maar de gratis pilsjes die ik met de collega's van het eveneens genomineerde Dance Blog dronk. Uiteraard om ons verdriet over het verlies te verdrinken. ;-) Daar kregen we van de organisatie trouwens ook nog een fles apfelkorn voor mee. Proost!

De muziekweblogs vormden natuurlijk slechts een van de vijftien categorieën, er waren ook andere prijzen te verdelen. Voor de volledigheid meld ik even de belangrijkste winnaars: zo kreeg Geen Stijl de bloggies voor beste Nederlandse weblog (ondanks azijnzuur juryrapport) en best geschreven weblog (volgens het publiek) en ging ook Wij Blijven Hier naar huis met twee bloggies in de categorieën beste collectieve weblog en beste weblog volgens het publiek. Vooral deze prijzen vind ik bijzonder terecht, vanwege het initiatief zelf en de berichten die er te lezen zijn. Verder nog een eervolle vermelding voor wiskundemeisjes.nl die de juryprijs ontvingen voor het best geschreven weblog en het beste themaweblog. De beste persoonlijke weblog is Zeekomkommer.nl, de aanmoedigingsprijs ging naar Nuitblanche.nl.

Laat het duidelijk zijn: Alternative Blog heeft ook geen aanmoedigingsprijs nodig om door te gaan met het brengen van het belangrijkste en leukste nieuws over jouw en mijn favoriete muziek! Foto's zien van de avond? Ga naar de Bloggies-livesite en zoek uw redacteur met foto plus melodramatisch berichtje.

Lees ook:
- Alternative Blog genomineerd bij Dutch Bloggies 2007

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Waardering voor Alternative Blog bij Dutch Bloggies 2007

 1. Stonehead

  Goed verslag. Ik was er helaas niet bij gisteren – vanwege de onmogelijke tijd en mijn werk heb ik het maar een Randstadse aangelegenheid gelaten.

  Ook ik kan me absoluut niet vinden in het juryrapport. Hoewel ik met de uitslag zeker geen probleem heb – Marco is in elk geval erg oorspronkelijk (net als bijv Araglin), terwijl veel van de andere genomineerden meehobbelen met de trends van de tijd. Dat het ‘afwezig zijn’ van muziek daarvoor als excuus gebruikt wordt vind ik nogal eh… slap. Ik kan het ook beledigender zeggen, maar dat was gisteren. ;-)

  Via de genomineerden voor de Bloggies van dit jaar heb ik in elk geval een paar erg leuke nieuwe muziekweblogs leren kennen, en daar is dit er één van. Bedankt, ik blijf je lezen! Ga zo door, regel jezelf een echte URL en volgend jaar komt dan hopelijk alsnog die prijs…

    /   Reply  / 
 2. Michael

  Een nominatie is zeker mooi, gefeliciteerd nog. En: op naar een Bloggie voor Alternative.Blog!

    /   Reply  / 
 3. Whisymn

  well.. it’s like I said!

    /   Reply  / 
 4. Pingback: Alternative Blog op Dutch Bloggies-longlist ‘Meest Populaire Weblog’ | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>