Wilco in Volkswagen-commercials. Wie anders?

In de categorie opvallend: Wilco's nieuwste album Sky Blue Sky verkoopt in de VS alles behalve slecht. De plaat kwam zelfs op nummer 4 binnen in de Amerikaanse Billboard 200, met 87.000 verkochte schijfjes in de eerste week. Ook op een andere manier verdient Wilco-leider Jeff Tweedy nu zijn centen met een vast lucratieve licentiedeal: een deel van de songs van Sky Blue Sky mag worden gebruikt in de Amerikaanse reclamespotjes van Volkswagen met de leus "When you get into a Volkswagen, it gets into you." Mmm, sounds scary…
Bekijk ze hier en verwonder je er ook over hoe lukraak deze stukjes Wilco voor de commercials gekozen lijken te zijn. Hip is de band niet, dus zo klinken de stukjes Wilco bij de wel erg flauwe spotjes ook niet. Maar er zijn natuurlijk vele malen vervelender reclamemuziekjes denkbaar….

Commercial 1 met The Thanks I Get

Commercial 2 met You Are My Face

Lees ook:
- Indrukwekkend Wilco overtreft zichzelf in Paradiso
- Album van de week – Wilco – Sky Blue Sky

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>