The Gathering komt met nieuw album The West Pole

Is The Gathering nog helemaal The Gathering zoals we van die band zijn gaan houden, na het vertrek van zangeres Anneke van Giersbergen? Die vraag stelden we onszelf anderhalf jaar geleden, toen zij haar afscheid van de groep aankondigde. Het antwoord volgt komend voorjaar; in april 2009 brengt The Gathering het nieuwe, negende studioalbum The West Pole uit, zo schrijft drummer Hans Rutten bij wijze van blijde kerstboodschap op de bandwebsite. Een nieuwe zangeres neemt Anneke’s plaats in, al wordt haar naam nog niet onthuld. Ook zijn er twee andere gastzangeressen op het The West Pole te horen. Ook hun identiteiten zijn nog onbekend.

Voorproefjes van de nieuwe muziek zijn ook nog niet te horen. De band is bezig de laatste puntjes op de i te zetten en wil uitsluitend de definitieve versies van nieuwe nummers laten horen. “Enkele partijen van gastmuzikanten moeten namelijk nog worden opgenomen”, schrijft Rutten. Naar verwachting wordt er begin volgend jaar wat nieuw werk online gezet. De drummer omschrijft het nieuwe, negen nummers tellende album als een ‘extraverte, rock georienteerde en levendige plaat’.

The Gathering brengt The West Pole uit op het eigen label Psychonaut Records. Een maand voor de releasedatum in april zal de plaat al via de bandwebsite te koop zijn, ook in een speciale editie, zoals ook gedaan werd met de DVD A Noise Severe.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “The Gathering komt met nieuw album The West Pole

  1. Michel

    Drie rockgodinnen voor Chili op 24 maart in de Melkweg. Anneke van Giersbergen (ex-Gathering), Simone Simons (Epica) en Sharon den Adel (Within Temptation) proberen samen zoveel mogelijk geld op de halen voor Chili. Naast deze drie rockvriendinnen bestaat de line-up van dit benefiet concert uit: Miss Montreal, Janne Schra (voorheen Room Eleven), Freek de Jonge, Benjamin Herman, Bertolf, KLERKX & the secret, Krause, Simone Simons (Epica), Charlie Dée, The Secret Love Parade, Arthur Adam en een Mystery Guest. De avond wordt afgesloten met een dj-set van C-Mon & Kypski.
    Kijk voor meer info op: http://www.aguadeannique.com/cfc of voor kaartverkoop: http://www.ticketmaster.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>