Queen komt met nieuw album met niet eerder uitgebrachte nummers van Freddie Mercury

Michael Jackson is niet de enige muzikale legende van wie er dit jaar een postuum album wordt uitgebracht. Queen-gitarist Brian May is namelijk bezig met een nieuw album van zijn band, waar ook niet eerder uitgebracht werk met Freddie Mercury op zal staan.

De gitarist vertelt in een interview met BBC Radio dat “het meeste van het materiaal uit de jaren ’80 komt, toen we nog in topvorm waren. Het zijn de grote ballads met het epische geluid. We moesten helemaal opnieuw beginnen want we hadden maar kleine stukjes, maar omdat ik weet hoe het zou klinken als we het toen afgemaakt hadden kan ik het nu doen met moderne technologie.”

Queen Forever, zoals het album waarschijnlijk gaat heten, moet ergens dit jaar verschijnen. “Het is een compilatie maar er zal materiaal op staan dat niemand in de wereld ooit eerder gehoord heeft. Ik denk dat mensen er erg van zullen genieten”, aldus May.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>